Fixarn...

Publicerat: 2009-04-29 Kl: 19:41:03 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Orkeslösheten har börjat avta och motorerna kör på nästan som vanligt nu. Igår kväll när jag vaknat till liv gjorde vi lite nytta i trädgården. Krattade hela framsidan, och sågade ner några buskar. När vi kom in frammåt 20 snåret så bakade baby en ambrosia kaka. Duktig han är min pojk. Det märks att han är gladare nu. :) Och likaså idag har vi varit duktiga och gjort iordning trädgårdslandet men även grävt plats för rabarberna. Lägger in en bild på den lilla lilla busken som byttes ut mot rabarberna. Den hade enorma rötter. Men der blir toppen, får se om jag får nå rabarber iår så jag ska koka sylt och saft.. Nu är det mest plantering kvar i trädgården. Jag känner mig riktigt duktig! Det är nog för mina nya arbetsbyxor jag fått av baby. Dock får jag nog inget bakat till mig ikväll för hans har istället åkt in på jobbet med lite kakor åt grabbarna. Och själv ska jag nog lägga mig och mysa med katterna. För jag är bra snurrig i skallen nu känner jag. :( inge bra, hoppas det går över tills imorgon. blä!


Mina nya arbetsbyxor


Den lilla lilla busken hade rötter så innihelvete!Och så har vi mina älsklings tjockisar! Kankse inte lika
söta som jonte men dom är bra gulliga! :)

Dålig

Publicerat: 2009-04-28 Kl: 09:21:50 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja, jag vet att jag är riktigt dålig på att uppdatera nuförtiden. Lovar och lovar att jag skall bättra mig, men det är inte så lätt. Jag har så mycket att göra att jag går runt mina egna fossingar. Det är lite jobbigt just nu. Men jag ska ge er min vanliga snabb sumering så känner jag mig lite bättre.

Lördagen var egentligen en total kattastrof. Jag var så emotionell instabil så ingen ville vara nära mig. Jag gick från jätte glad till en riktig djävul på 2 sekunder. Vi var inne i stan och gjorde lite köp inför sommaren på dollar. Därefter bjöd baby på grillning men jag var ändå inte glad..Sen fick han dras med mitt underbara humör resten av kvällen. Jag städade och gick an runt om kring i huset.

Söndagen var lite bättre. Dock hade jag sån jävulska huvudvärk och solen gassade så jag mådde inge bra alls. Vi for in till stan. Bilfärden var hemsk! jag ville bara spy hela tiden. Kom iaf hem till svärmor och hans hjälpte anders med att såga ner lite träd/buskar. Sen gick vi över vägen till pappsen och marina, och där hittade vi även farmor och kerstin. Och ej att förglömma, pappas kompis som slet så med sågningen. Där hällde jag i mig en liten saft och några bullar och hoppades på att må bättre. Fick med mig ett par nya skor hem (ni får se sen) och vi for vidare till ak & Mathias och lämnade av ett skåp där. Sen bar det hem och jag tvingade i mig ett grillspett som baby gjorde iordning med bla korvbollar (låter helt sjukt men det är inte det..) Det är lite roligare korv för barn att ha på grillspettet, och det skulle jag ha :) Hur som haver, såg vi too weeks notice senare på kvällen, hans kunde inte slita sig från kärleksdramat när jag ville gå och lägga mig, så satt uppe med han istället.

Måndagen var fylld med tentor redovisning...ja allt roligt! Jippie..Satt även med balans/resultat rapporten så jag var ganska slut när jag vid 12 stupade i säng. phuw....

Ja..där fick ni, och även jag en lite snabb summering. Eller rättare sagt en jävla massa drabbel... :)

Fredag igen då...

Publicerat: 2009-04-24 Kl: 13:06:13 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja, är ni lika förvånad som jag?  Helt sjukt vad veckorna sticker iväg.
Idag gjorde sig magen påmind igen. Direkt när jag kom hem vid 12 la jag mig i fosterställning och drog täcket över mig.
Katterna kom med språng och ville självklart ha mat..Men när jag rytit lite så insåg dom att det inte var nån idé så dom slumrade till brevid mig istället. Men ingen rast ingen ro. Nu är jag vid liv igen, ligger dock kvar i sängen.
Funderar på om jag ska springa på apoteket och hämta ut det där som emma tipsade mig om. Kanske kanske...får se om jag orkar.
Hans är i sundsvall idag. Han strosar runt med grabbarna på affärer..tro det eller ej.
Men idag är det jag som sitter hemma och vägrar gå runt i butiker.

Emlans popcorn är jätte stora nu..
Hon sådde nämligen popcorn för några dagar sedan och de har verkligen rasat i fart.

Ne..nu ska jag sova 2 minuter till. sen ringa och höra om jag kan få med mig både emlan och hans till dollar i kramfors istället. hihi..Vi måste ju ändå hämta grejor från matleveransen och sen skulle hans lämna nå saker till stevie..
johoppp..soolong

Magen och jag

Publicerat: 2009-04-23 Kl: 21:52:24 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


vi är bästa vänner.
Nej, precis. Den krånglar på igen som ett tok och jag vet (läs tror) att något är på tok. Eler något iaf..varesig tok eller ej.

Idag åkte jag in tidigt till stan och tänkte vara duktig. Då visar det sig att det inte alls var så det skulle gå till.
Dock lunchade jag med Gabriella på kanalcafet, lika trevligt som vanligt! Därefter letade vi blomsterarrangemang som ett tok, eller jag hjälpte henne och leta eftersom jag redan hittat mitt. På min underbara butik här hemma i min egen by, sagas. Åh..vad jag älskar den butiken. Som om det inte räckte med alla vackra blomsteruppsättningar och arrangemang så har dom ett stort utbud av min favorit sak. Ljus, ljus i mångder. Vackra stakar,vägghållare,doftande etc etc..
Ja..hur som helst. Därefter gick jag upp till svärmor på jobbet. Fick en jobbtröja och hon slänge även på mig några pennor och kepsar. Underbart..pennor tackar man aldrig nej till. så många som jag tappar om dagen så... :D
Vi fick tid att gå igenom sommarschemat men vi fick även lite prat tid...vilket kändes bra.
Sedan åkte jag till mammsen, hjälpte emlan med att tillaga lite mat eftersom mamma var i fullflärd med jobbande...
Och nu sitter jag här, i mörkret i soffan, bara för att jag inte orkar gå och tända ljuset.. Och jag blir nog sittande här också..om jag känner mig själv rätt till hans kommer hem runt 11..

gokväll..

Gårdagen i stödord

Publicerat: 2009-04-22 Kl: 13:03:21 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarerGårdagen i stödord:

- stressig morgon med magont
- stressen blir värre när schemana inte går ihop
- storfrukost
- ont i magen
- nervös eller magprob?
- en jobbig eftermiddag
- en trött sandra
- en illamående sandra
- sömn
- magont
- säng
- toagolv
---sova---

Min lilla sömntuta försöker få lite sömn.
Jag har hållt henne vaken så till slut fick hon nog och slog tassarna om huvudet.

Är snäll ikväll

Publicerat: 2009-04-21 Kl: 16:49:31 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Därför bjuder jag på ännu mer bilder. Detta från en singstar/gitarrhero kväll hos mig förra helgen.Har tas det i på allvar i singstar!
 
Grupptävling :)
 
Vart elise är på väg..ja, taket? 
 
Skål skål

Åsså tungan då..

Goda drinkar. Och tungan kom med också..

Företags tripp

Publicerat: 2009-04-21 Kl: 16:14:39 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag tänkte att jag skulle slänga in några bilder
sedan jag och gabriella var på senaste företagsresan.Det sågs på några klipp och diskuterades pressmedelanden

Vi glänste lite som vanligt

Lyssnade på denna underbara människa som verkligen
hade bra visioner och motton i livet. Stört skön kille,
glömde dock ta hans visitkort.

Torbjörn med broder skojar friskt

Middagen startades med att denna kille kom in körandes på en motorcykel. Vilken start.

Känslorna fortsätter att hoppa runt

Publicerat: 2009-04-20 Kl: 19:47:59 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Det första dumma jag gör innan jag åker hemifrån är att se en snutt av avsnittet extreme home makeover. Högst olämpligt med mina känslor just nu. Därefter åkte jag ner på stan och tog en glass med flickorna och mormor. Mycket uppskattat! Gottigottgott.
Lyckades köpa med mig en ny tröja hem och även lite smink. Mötte daniel och annhelene och daniel gav mig nästan en shock. Eller nästan och nästan, han gav mig en shock. Han hade rakat av sig allt håret, dock passade det han väldigt bra men en stor förändring :) Därefter blev det hemfärd, han dock därimellan stöta på ola som njöt av sommarvärmen. (läs vår) När jag kom hem gjorde jag iordning en omelett och avnjöt den framför avsnitt av sjukhuset. Suck...Åsså var grinandet och snörvlandet igång igen då en kvinna födde barn. Och tankarna flög iväg til jossan igen som förmodligen ligger och pressar för fullt.
Så nu ska jag förbereda inför morgondagen. Och inte blev det nå sollefteå heller, kanske imorgon kväll. vi får se.

hejsvejs på en stund

John blund glömde mig igår

Publicerat: 2009-04-20 Kl: 10:26:30 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarerHur sött är inte en sån liten grej som att ha svårt att säga r.
"Fajfaj titta jöken i min mun" & "Fajfaj vet du, pappa brukar jöka i bilen"


John blund glömde bort mig inatt.. Låg klarvaken fram till 4 imorse. Sedan lyckades jag tack och lov somna men vaknade titt som tätt. Nu sitter jag här, har precis hällt i mig en actimel och hoppas att magen skall må bra idag. Tänkte bara slappa till i några timmar till sen tänkte jag åka in till stan och uträtta några ärenden. Som tur är så lyser solen varmt idag,  vilket uppskattas enormt!! Kanske gör att jag piggnar till något mer framåt eftermiddagen.

Idag blir josefin mamma, shit vad tiden har gått fort! På tal om det så skall jag skicka iväg ett sms till emma och se vad hon har för sig på eftermiddagen.Äntligen har jag kommit på vem den okända damen är.
Tackagudarna för det..så slipper hjärnan gå tio varv runt min egen axel när vi ses..

Uppdatering

Publicerat: 2009-04-19 Kl: 10:24:19 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja, jag har inte alls haft tid med uppdateringar så isället för ni som den senaste veckan mina fina uppdateringar, för det är de enda min hjärna tillåter.

Ja. Fredagen var som jag tidigare nämnde jätte trevlig, vi hade finbesök och åt god mat! (hurray på mig)
Lördagen var det vackra vädret återigen tillbaka och jag och syster åt frukost ute. Därefter drog vi med oss hans och besökte den stora staden. shoppade skor och intog sedan lunch med farmora som vi sedan kikade på kavajer med på dressman. Sedan bar det av till mormor där mamma och anders hade intagit första parkett..de hade hjälpt dom med nå skåp, spritskåp om jag inte minns fel. Vi masade oss vidare och blev inbjudna till grillning på säbråvägen. Mycket uppskattat, som vanligt! Och idag, Söndag blir det till att börja med storkalas, theo fyller 1. Hipphipphurray...
Iochmed det så skall jag nu slå in hans paket.

Tack och hej, det var allt för mig just nu..


Neee..just de. Måste skänka en tanke till jossan som sitter som på nålar och väntar ut jonte nu.
Tänker på henne titt som tätt under dagen. Hoppas han väljer att komma ut snart...

Lakrits kollaps

Publicerat: 2009-04-19 Kl: 10:16:03 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Igår konstaterade jag att jag återigen var i olag med tiden. Klockan var 23 slagen när jag satte mina sorgsna fötter på pallen och skulle börja (obs: börja) plugga. Det är ganska sent.
Jag är en av de olyckligt lottade som jobbar som bäst under stress. Bieffekten är att jag inte jobbar alls när jag inte är stressad.Nej, nu överdrev jag..Men efter att uppsatsen skickats in förra veckan rann stressen av mig.
Dock kan vi istället skylla på att jag fick jag mig ett bryt då jag 2 minuter över 9 igår kväll, 2 minuter efter att affären har stängt, upptäcker jag att det inte finns nå lakrits hemma. Vilket  gjorde att min värld kollapsa. Hur ska man kunna plugga utan lakrits, nepp. Det blev inge med det inte...

Vi gick till sängs efter en riktigt låååång promenad istället.


Klagomur

Publicerat: 2009-04-17 Kl: 23:16:01 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja..kvällen har varit helt toppen, inte det.
Förstår mig bara inte på vissa människor. Och var tvungen att slänga ur mig det för att kunna lägga det bakom mig.
Varför skall det passa vissa gånger och vissa gånger inte?
Vi har säkert inte setts på 1 år..nej, nu överdrev jag...Eller nej, vänta nu, jag överdriver nog inte. Sist vi såg var sommaren jag bodde på framnäsvägen. Vilket närmare bestämt är mer än 1 år sedan. Och så ses vi ute på stan en kväll, och efter det så passar det att höra av sig varje eviga dag?
ja..och jag är fortfarnade för mesig för att säga något. Men ikväll skall jag ställa mina funderingar och få svar på några gamla frågor. För jag är en grubblare, och det kommer jag alltid vara. på gott och ont.
Men jag tycker inte om när folk har baktankar. Och jag vet hur det slutade för mig och en annan kär vän när det började såhär. raka kort.

overandout

Dagens

Publicerat: 2009-04-17 Kl: 09:24:13 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Dagen:

°Frukost, Actimel plus kaffe i stora lass, boosta igång hjärnan ordentligt. (jag vet..sista koppen idag, jag lovar )
°Njuta av sommarvädret som bestämt sig för att komma igen.
°Uppsatsskrivande.
°Mer uppsatsskrivande.
°Något slags mål mat vore trevligt.
°Förberedelser inför gästerna ikväll
°Avnjuta en underbar kväll !

It´s a plan
Någorlunda iaf...
Nu är både actimelen och kaffet slut så nu hoppar vi ut på altan och undersöker vart solen ligger bäst

Vardagsbestyr

Publicerat: 2009-04-16 Kl: 22:26:29 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarerDagen i stödord:
- en orolig hans inför rättegång
- en svimmfärdig syster som sköts om
- städning
- fika på stan
- planera bröllop med far
- lång promenad
- timmlång billkö
- shopping (duk,fruktfat,servetter och ljus)
- en nya klänning i paket till mig
- mat med sis
- tvätt
- bakning (förberdelser av efterrätt till imorgon)
- en kopp te
- en hans som är roligare men lite sorgsen
- mourning ceremony med tråkiga nyheter (r.i.p)
- en dator
- en Thomas med bra idéer
- M&M i M! massa mys i massor

--- sova ---

Tester gör en bara förvirrad. Både baby och jag såg ut som två frågetecken. Men det löser sig nog imorgon. :)Vädret speglar den oerhörda aktiviteten

Publicerat: 2009-04-15 Kl: 13:58:57 | I kategori: Våran vardag | 3 kommentarer


Ja, jag har tråkigt. :)

DITT GANGSTANAMN
(första 3 bokstäverna från ditt första namn+izzle)


Sanizzle

DITT DETEKTIVNAMN
(favorit maträtt och djur)


KorvstroganoffKatt

DITT SÅPOPERANAMN
(mellannamnet och favorit tv program)


Christina desperate housewives


DITT STAR WARSNAMN
(de första tre bokstäverna från ditt efternamn och två första bokstäverna från ditt förnamn)


Aggsa


DITT HJÄLTENAMN
( favorit färg och favorit dricka)


Svart mjölk (undrar hur det smakar)

DITT ARABNAMN
(två första bokstäverna i ditt första namn, tre sista bokstäverna i ditt mellan namn och de fyra första bokstäverna i ditt efternamn)


Sainaagge

DITT SPÖKNAMN
(svarta och namnet på ditt/dina husdjur)


Svarta Oliwer / Mercedez (Så dåligt sååå dåligt)

DITT FÖRSVARSNAMN
(din pappas mellan namn)


Karl


1. Vilken bokstav börjar den persons namn som du tänker på när du ser ordet KÄRLEK? H

2. Om du sträcker ut din vänstra arm så långt du kan åt sidan vad stöter du på då? En skål med massa frukt

3. Vad åt du senast? Varmkorv stekt i bitar

4. Om du fick köpa vad du ville, bara en sak, vad skulle det vara? Oj, vilken svår fråga. Förmodligen en mercedes nya e-klass.

5. Vart befann du dig för 3 timmar sen? I soffan

6. Ta upp den första boken eller tidningen du ser, slå upp sidan 14, rad 5 - vad står det där? "ett stänk grenadine"

7. Vart och när hade du sex senast? Igår natt, sängen.

8. Berätta något om dig själv som ingen annan vet. kommer inte på något sånt just nu

9. Om du fick välja en plats på jorden, vartsomhelst, vart skulle du vilja bo? Oj..nu kommer ni hata mig men jag vill bo här hela livet. Jag trivs här!

10. Vad känner du för George Bush? Ointellegent

11. Utan att titta på klockan, hur mycket är den? 14 nånting..

12. När skrattade du senast? För en stund sen, läste vad en vänn skrivit till mig.

13. Vad har du på dig? Gråa mjukisar,hårbollstofflorna och tobbes blåa munktröja som jag lånade för x antal år sedan och glömt att lämna tillbaka (närmare 6 år sedan kanske?) 

14. Vad är det första du tänker på när du läser ordet RÖD? Kärlek

15. Vad vill du att Gud säger till dig när du står framför pärleporten? Att jag ska få fortsätta leva ett evigt liv med mina älskade

16. Vilka 5 personer vill du ska svara på dessa frågor? Neh...ingen, dem som vill.


Tråkig är jag

Publicerat: 2009-04-14 Kl: 21:18:59 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Men det blir inte mycket till uppdateringar nu förtiden. Det är så himla mycket runt omkring som händer och jag har faktiskt inte alls tid.

Men en snabb summering skall ni få:
Iförrgår var vi på påskmiddag hos mammsen, bror och malin var där också. Mycket trevligt! Hon fyllde förresten år igår också. Grattis på dig ännu en gång :) Det bjöds iaf på god mat och dryck. Först åt vi en massa påskmat  och därefter var det dags för kalkon, mumsfillebabba. Det är verkligen tokgott! Och som om vi inte var mätta så proppade vi i oss en massa jordgubbar sen. Sommrigt! Emlan följde med hem och har bosatt sig här nu. Hon har ju påsklov denna vecka.
Igår åkte jag,emlan,pappa,marina och kerstin ner till birsta och strosade runt. "Fönstertittade" mest men det blev några småköp också..Mest en massa fröer som jag nu har sått ut för att vi ska ha nå blommor att plantera ut i sommar.
Frammåt kvällen avnjöt vi årets första grillning här hemma. Underbart att det verkligen är vår väder ute nu. Altan möblerna är framme och vore de inte för snön på gårn så kunde man tro det var sommar redan nu.
Och så idag då..Ja, solen har fortsatt att glädja oss. När vi vakna imorse var det hela 20 grader. Och det blev ju inte kallare :) Så idag har vi solat. Varit ute och gått och vårstädat lite. När hans kom hem blev det tjockpannkaka.
Nu ligger han nerbäddad i soffan, gubben har lite ont i huvudet.. :/ inge kul. hoppas han inte blir sjuk. Vi ska ha morförläldrar på middag på fredag.


Inatt drömde jag förresten om jossan. Drömde att jonte kikade ut när hon kom ut hit och hälsade på. Vi fick jättepanik men det slutade med att hon födde här. Tokig dröm..Men det kanske är ett tecken på att han kommer snart...hoho :) krossmyfingers..
På tal om det så fyller theodor 1 snart..Hittade lite presenter åt han i birsta som blir perfekt!

Äntligen äntligen äntligen, säg att det är sant! :)

Spikmatta

Publicerat: 2009-04-11 Kl: 15:42:35 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Har släpat hem en nu och precis avvarat en halvtimme på den, trots att jag bara behövde 10 minuter.

Under de 2 - 3 första minuterna upplevs kraftig smärta som nästan är helt olidlig. Men redan efter någon minut börjar smärtan klinga av och istället känner man behaglig värme. Efter ytterligare några minuter ökar värmeupplevelsen och det känns som om man har ett jääätte stort hjärta i hela kroppen. Du kan känna varje blodåder slå, hårt hårt.
Går inte alls att förklara känslan. Efter ca 10 minuter så sov jag som en stock. Hans fick väcka mig och säga att jag legat 30 minuter. Så han hjälpte mig upp, för det är ju inte särskilt lätt att komma av den själv, utan att skära upp hela ryggen.

Men det är en helt sjuk känsla som jag som sagt inte alls kan förklara.
Jag har ju jätte problem att slappna av och därmed svårt att sova. Detta pga min smärta i rygg och nacke. Men detta var helt otroligt, att jag efter bara några minuter lyckades slappna av och somna. Ja..Bara det säger ju hur mycket den verkligen fungerar.

Vad är de då som händer i kroopen? Jo:

Precis som vid akupunkturbehandling frisätts endorfin från hjärnan. Endorfin lindrar smärta och blockerar smärtimpulserna på ryggmärgsnivå. Därför är akupressurmattan ett utmärkt hjälpmedel vid rygg- och nackvärk, ledvärk och stelhet.  Även oxytocin frisätts från hypofysen, vilket leder till att Du blir alltmer avslappnad. Därför är mattan bra att använda mot stress, sömnlöshet, muskelspänningar, spänningshuvudvärk och trötthet.


Snabb summering

Publicerat: 2009-04-11 Kl: 15:36:41 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja det har inte hunnits med att skriva något här under de senaste dagarna..

Magen och jag är fortfarande ovänner men jag har lärt mig att lyssna på han mer och mer.

Och varför jag inte hunnit med att skriva en massa är väl för att det har varit helt fullspäckat med saker att göra de senaste dagarna och trots att min kropp inte riktigt har hunnit med så har jag ändå varit i 110 hela tiden. Men nu kan jag andas lite lättare och har släppt på några saker jag bar runt på.

Affischen till stadt blev färdig också. Ni får ett eget smakprov på hur den såg ut när den nästan var klar:


Förutom det så har jag hunnit med en massa inköp. En galaklänning till den efterlängtade galamiddagen i sthlm. Var även ner till sundsvall på mq och köpte en vit jättefin sommrig klänning. Bilder kommer senare.

Jag får sån ångest varje gång jag blir ledsen och klagar över de dåliga sakerna i mitt liv.
Medans min kära vän har ett rent helvete och jag egentligen har det jätte bra. Jag har saker som jag kommer komma över och kommer att lösa. Och jag har någon som jag älskar och som älskar mig minst lika mycket tillbaka.
Jag ska försöka att koncentrera mig på allt gott jag har istället. Trots att det ibland är lätt att falla tilbaka.
Saken är väl den att vad jag än gör kommer jag aldrig kunna läka hans sår. Jag önskar jag kunde göra något, minsta lilla men jag känner mig totalt hjälplös. Och det värsta är väl att jag känner sån ångest och skyldighet i det hela. Trots att som jag tidigare nämnt, inte ska göra det.
men men...

Tomt

Publicerat: 2009-04-07 Kl: 21:10:23 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Trots att Hans gjorde iordning en toppen god middag åt mig så var jag inte särskilt hungrig. Men åt en ganska stor portion trots allt. Men tog inte lång tid innan magen sa ifrån. Drygt som tusan.
Begav oss ut på kvällspromenad och som vanligt lunkade katterna med hela vägen. Vi tog inte skoterspåret hem utan valde vägen och de resulterade i att katterna var fyllda med lera och gegga när vi kom hem. Så det blev omhändertagning och torkning av dom innan dom släpptes in. :)

Nu sitter jag med affischen till stadt. Något drygt. Blev inte riktigt som jag tänkt mig. För jag har inte hunnit fota babsan så det fick bli en variant på min ursprungliga idé istället. Hade det inte vare för linda hade jag gett upp. Hon är bra duktig damen! Tacktack...

Nu ska jag slänga i en sista tvättmasking och sedan krypa ner med hans igen och bara bli omhändertagen.


Berätta allt för mig, jag klarar det! Jag måste få höra allt, trots att jag är svag just nu.


 


Magen strejkar

Publicerat: 2009-04-07 Kl: 12:40:56 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja, massor med möten. Höga krav på resultat och krav på att allt ska vara så perfekt. Inte konstigt att magen strejkar

Man sitter och tvångsmatar sin hjärna med termer och paragrafer i högt tempo. Till slut är det dags att prestera. Under ett fåtal timmar skall studenten spotta ur sig den nyvunna kunskapen. Prestationsångesten i tentasalen skapar imma på fönstren. Allt efter som minuterna tickar bort liknar hjärnan mer och mer en urkramad tvättsvamp. Efteråt, när tentan är inlämnad, gnager oron för att ha misslyckats stora hål i magen. Snart infinner sig stressen över att fortsätta vidare. Prestera bättre, prestera mera! En ny kurs hägrar och det är återigen dags att dra det betungande lasset upp mot toppen.
Och då är detta bara en av de få saker som man måste jobba med.

Dumt nog är stress en livsnödvändig reaktion. Oavsett om du står öga mot öga med en sabeltandad tiger eller framför en stor sal full med åhörare så är det samma signaler som skickas till hjärnan. Det är den reaktionen som försätter dig i beredskap, som gör dig redo att prestera. Stress har i århundraden varit en nödvändig överlevnadsmekanism, men idag är det oerhört viktigt att vara observant på när den positiva stressen förvandlas till negativ. Det är när stressnivån hålls på en konstant hög nivå som stressen blir farlig.

För många studenter är det just det som är problemet - tvånget att ständigt avancera är starkare än behovet av att vila. Många rusar genom livet i en ständig kamp att utmärka sig själva att vara lite bättre, lite smartare, lite snyggare än alla andra. Med skygglappar för ögonen och alldeles för höga krav i ryggsäcken blir världen en svartvit dimma av måsten. Men vad är det vi måste egentligen? Jag måste väl ingenting. Måste vi vara så förbannat duktiga hela tiden?

Jag har under ett tag nu försökt välja bort det saker som inte är lika viktiga längre. Valt bort de saker som gör min mage orolig. Jag har verkligen försökt, men nu kryper det på mig igen. Nu börjar det återigen bli bara mer och mer och jag trampar på bromsen så hårt jag bara kan. För jag vill inte försvinna igen. Jag vill inte tappa greppet.
Jag har insett att jag ibland vinner på att stanna upp och njuta av utsikten över den vackra dalen jag faktiskt befinner oss i. All kärlek jag får alla mina underbara vänner som finns för mig. Min underbara familj och mina underbara små djur.
Jag skulle bara vilja trycka på paus knappen nu. Varför finns det ingen?

Bygge

Publicerat: 2009-04-05 Kl: 17:32:51 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja. jag vill bygga om lite här hemma. Vill bygga in en bar på nedervåningen. Hans påstår att den inte kommer att användas när vi nästan jämt håller till här uppe. Men vi gör ju det för att det inte finns nå spec. där nere. eller?
Har iaf jätte länge letat efter en snygg bar men inte lyckats hitta nån. Jag är för kräsen, inte ens barerna för 20tusen passar mig. Så jag får helt enkelt bygga min egen så får jag de som jag vill ha det. Eller det blir nog hans som bygger och jag designar den. men har ni sett nån bra bild på en snygg bar så skrik gärna till!

Full fart

Publicerat: 2009-04-05 Kl: 11:24:40 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Kan man kalla det..Vilket tjohej det blev! Först proppade vi i oss en massa tacos, eller vi åt och ann proppade i sig:) skämtåsido. Blev en riktigt bra kväll. Singstar gick på högvarv kvällen lång. Det skreks och tjoades mer än vad det sjöngs. Alkoholhalten låg väldigt högt hos dem flesta. Jag inkluderad. Blev taxi in till stan, två bussar om jag inte missminner mig? Tror vi gjorde avtryck på varje krog. Herregud! :D Det är bättre att inte minnas än att minnas och ångra. Herregud,ja..herregud.
Ne tror jag måste lägga mig i sängen igen och somna om. För städningen lockar inte särskilt mycket.
gonatt

Skatten....

Publicerat: 2009-04-03 Kl: 15:31:13 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja det jag gått och gruvat mig för hela veckan har idag kommit. Visade sig att jag inte alls hade något att oroa mig för. Blev klirr i kassan istället. tillbaka 13 700 jippie! :) Helt plötsligt känns det lite bättre.

Idag har magen bråkat för fulla muggar med mig. Vi var inte alls överens, men jag tog ingen trad utan nöjjer mig nu med alvedon som skall vara mycket bättre än ipren tydligen.

Nu är klockan snart halv 4 och jag börjar äntligen bli människa. Längtade till att få träffa jörgen idag, men det får skjutas på till nästa vecka tyvärr.. :(
Ska iväg till robban och äta lite tårta och gratta honom men sen blir det nog bara hem och vila inför morgondagens bravader. Dock blir det nog en storhandling på vägen hem också.

tjohejtjoflöjt

Karma hit och karma dit

Publicerat: 2009-04-02 Kl: 21:51:03 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Screw you! Min syn på livet förändras bara mer och mer ju mer elände som jag möter. Karma och att allt händer av en anledning har alltid funnits med mig och varit en sak jag starkt trott på. Att de som gör gott får gott tillbaka.

Men hur fungerar det när det är de människor som förtjänar det minst är de som straffas hårdast!? Ibland önskar jag att jag kunde få mig en snack med den "människa" som sitter och bestämmer hur världen ser ut och vilka som skall drabbas av onska. Hur kan det vara så att den person som ger så mycket kärlek till så många blir den som slås ner av blixten. Jag blir så satans förbannad varje gång jag tänker på det. Vad har "gud" för mening med detta, vad vill h*n säga med det här? Och jag vill så gärna göra allt i min makt för min kära vän. Men jag känner mig totalt maktlös. Jag saknar ord för att trösta honom. Vad jag än säger, känns som om det inte gör någon betydelse. Hur ska man kunna läka ett sånt stort hjärta som en sån idiot (läs kvinna) krossat så hårt?

Dock har jag kommit underfun med varför jag drabbats av en smärre onska. Jag ska helt och hållet nu sluta äta alla smärtstillande. Jag ska lyssna på min mage, och ge den vad den vill ha. Jag har sagt det förr, men nu menar jag det verkligen. Detta är slutet på vägen och jag har bestämt mig. Vill man ha något så starkt, gör man allt för det. Och nu är jag redo, redo att möta världen och utstå lite smärta för att sedan slippa så mycket annat.

Men för att återgå till min kära vän. Jag kan int släppa det! Hur kan man så känslokallt såra en sån underbar människa? Hur kan man gå efter så många år av kärlek och ljuga sin älskade i ansiktet. Nej, jag ska inte fundera nå mer över det. Jag har egentligen inget med det att göra men jag blir så satans förbannad när människor som behöver det mins, förtjänar det minst är dem som krossas så hårt. Och jag är så rädd, så rädd när jag hör på hans röst hur illa han mår. Hur illa hon gjort honom, jag vill bara hålla om han och läka allt och ge han hopp. Men hur går det när jag själv bara kan tänka mig hur illa jag skulle må om jag var i hans sits? Jag kan ju inte ljuga, jag kan ju inte säga att det "ordnar sig" och tiden läker alla sår när jag inte själv tror på det. ÅH jag blir så frustrerad. :(

Våren är verkligen här nu

Publicerat: 2009-04-02 Kl: 16:17:07 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja, när man på vägen hem möts av häst och ko skit lukt utanför ekmans, när man istället för skoterdårar möts av travande häst utanför dörren, när vattnet pålar i bäcken utmed huset och vägen, när all snö är borta i backen upp och man istället får plumsa i gegga.. ja, då är det nog vår. Kan inte komma mer snö nu. Då har jag nog heeelt glömt bort hur lång vintern här uppe är. Fast det gör jag ju varje år så vore ju inget ovanligt.

Emma kommer inte på besök idag, hon hade blivit sjuklig:( Så isället slösade jag upp en massa pengar på några, möjligtvis onödiga plagg på stan. Hittade två par dojjor och en skitfin klänning också, dock får det vänta. ska ner till svall först och spana där.
Tyckte jag skymtade jossan och sötmagen idag också. Så hon verkar vara i stan igen, kanske skulle hälsa på henne istället för att ligga här och slösa bort dagen? Får se hur jag gör.
Skulle behöva sova en stund dock. Huvudet har snurrat 3 miljoner varv idag. Blev så yr att jag började må illa. :S

Ne, kanske man ska vår städa lite innan brudarna kommer på lördag, då det blir singstar och kanske även gitarhero. Ser jag fram emot. Behöver en massa att tänka på, eller snarare massa roligt! :)Sofie var nog lite besviken på mig idag. Dock var jag för stunden aldeless påtok för yr för att henns hålla ögonen öppna. Jag hatar att göra människor besvikna, speciellt när det är människor jag bryr mig om och som är bra. Men jag får gottgöra henne på nå bra vis.  

RSS 2.0