Spikmatta

Publicerat: 2009-04-11 Kl: 15:42:35 | I kategori: Våran vardag


Har släpat hem en nu och precis avvarat en halvtimme på den, trots att jag bara behövde 10 minuter.

Under de 2 - 3 första minuterna upplevs kraftig smärta som nästan är helt olidlig. Men redan efter någon minut börjar smärtan klinga av och istället känner man behaglig värme. Efter ytterligare några minuter ökar värmeupplevelsen och det känns som om man har ett jääätte stort hjärta i hela kroppen. Du kan känna varje blodåder slå, hårt hårt.
Går inte alls att förklara känslan. Efter ca 10 minuter så sov jag som en stock. Hans fick väcka mig och säga att jag legat 30 minuter. Så han hjälpte mig upp, för det är ju inte särskilt lätt att komma av den själv, utan att skära upp hela ryggen.

Men det är en helt sjuk känsla som jag som sagt inte alls kan förklara.
Jag har ju jätte problem att slappna av och därmed svårt att sova. Detta pga min smärta i rygg och nacke. Men detta var helt otroligt, att jag efter bara några minuter lyckades slappna av och somna. Ja..Bara det säger ju hur mycket den verkligen fungerar.

Vad är de då som händer i kroopen? Jo:

Precis som vid akupunkturbehandling frisätts endorfin från hjärnan. Endorfin lindrar smärta och blockerar smärtimpulserna på ryggmärgsnivå. Därför är akupressurmattan ett utmärkt hjälpmedel vid rygg- och nackvärk, ledvärk och stelhet.  Även oxytocin frisätts från hypofysen, vilket leder till att Du blir alltmer avslappnad. Därför är mattan bra att använda mot stress, sömnlöshet, muskelspänningar, spänningshuvudvärk och trötthet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0