Kylklamparna kyls

Publicerat: 2010-04-29 Kl: 20:07:58 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Äntligen är den hektiska jobbveckan slut!
Nu har hon virrat ihop det tror ni, det är ju bara torsdag. Nej serru, veckan är faktiskt till sin ända redan idag. Imorgon åker jag och tjejerna till huvudstan.

Jag har nyss gjort iordning lite färdmedel i form av baguetter, godis och melon och nu ska jag ge mig på de sista som ska packas. Jag måste dock trolla ihop något för att få plats med allt..:/ Har en tendens att ta med för mycket... tjejer :) Man måste ju faktiskt inte ha flera par skor och tusentals plagg samt största necessären.. Right!?
Sedan ska kamerabatteriet läggas på laddning och så även telefon. Mycket nu..Bäst jag sätter fart.    


Nedräkning

Publicerat: 2010-04-28 Kl: 20:45:22 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag är så dagvild att huvudet snart trillar av. Måndag blir tisdag och onsdag blir torsdag.

När jag hade ätit min kur med mirakeltabletterna från svärmor så tog baby över för att lindra sin förkylning. Men han hade nog en släng av allergibesvär och inte förkylning..

Satt och kollade på samma sida i tidningen i ca 15 minuter igår. Ångest? Avundsjuka? Rädsla? Sorg?
Spelar ingen roll vad det är, jag är glad att jag mår bättre, nedräkningen inför fredag är påbörjad. Har i två dagar tänkt mig att dyka in i garderoben för att leta tänkbar klädsel inför resan, men jag drar mig... Jag gillar (läs: älskar) kläder, men inte när jag ska bestämma mig vad jag ska ha på/med mig! Och packa är aldrig kul...
Var hem till mamma en sväng och lånde hennes väska istället. Hade jag tagit min stora så packar jag bara med alldeles för mycket men nu är jag rädd att jag inte får ner allt i denna. Skjuter på problemet en dag till. :)


Underbara måndag

Publicerat: 2010-04-26 Kl: 09:42:10 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Måndag innebär ledighet. Förutom att jag ska åka iväg på rehab 2 timmar, men så gott som ledig iaf :)

Att dra upp persiennerna imorse var en fröjd för öga och sinne. Gråamoln var som bortblåst och hade blivit utbytt mot sol och klarblå himmel. 

Förra veckan kröp sig en förkylning på mig och när jag upplyste svärmor om detta så hade jag en förpackning med Esberitox på köksbordet då jag kom hem samma dag. Om detta betyder att hon älskar mig eller att hon bara värnar om sin personal behöver vi ju inte luska i. :D Nytta gjorde den iaf för nu är både snuva,hosta och halsont borta. Lite hes har jag varit hela morgon men det är överkommligt!Äntligen är helgen slut

Publicerat: 2010-04-25 Kl: 17:55:52 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Inte särskilt ofta man säger så men med en helg fylld av vårmässa, släkt, goda vänner, bra mat mycket vin och som vanlig en massa jobbande så resulterar det i att det knappt blivit någon sömn. Nu är helgen äntligen över och kroppen skriker efter sängen. Baby har gjort iordning lite kött som ska slängas på grillen och sen ska jag bara vila, vila och vila.. okej då, plus en kvällspromenad.

Jag döööööör

Publicerat: 2010-04-22 Kl: 19:29:02 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag går i helgen miste om en lakritsfestival (!!!) som hålls i sthlm!!
För så lite som 50:- får man möjlighet att provsmaka lakrits från hela världen. 600 kvadratmeter med bara lakritssaker!!!!!!!!
Som ni förstår är jag helt förstörd över att jag totalt missat detta.

Bäst jag håller tummarna på att dom håller en repris nästa år och därmed bokar in detta i kalendern redan nu!Nu ska jag gå och gräva ner mig och hoppas att någon hemlig beundrare överaskar mig med ett stort paket fyllt med lakrits som väntar på mig på dörren efter jobbet imorgon. (förmodligen troligt, men önska kan man ju)


www.lakritsfestivalen2010.se


Schemaläggning

Publicerat: 2010-04-22 Kl: 12:29:26 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Torsdag och min enda lediga dag denna vecka. Allt jag egentligen ville göra idag var att ta ett jävligt långt bad. Minnas lite och ligga massor i soffan och sen titta på lite fina kort. Bara vara. 
Klockan har nu passerat 12 och jag har inte ens hunnit ta det där värmande badet än.
Tiden räcker inte riktigt till just nu. Hur sorterar man sin kalender när den är smockfull!!?
Vilka ska jag lägga tid på? Jag hinner inte. Jag känner för mycket krav...
Nu har jag tillbringat halva dagen själv idag och bara slappat i soffan men nu får jag bara dåligt samvete för då hinner jag inte träffa alla som jag borde.

Ska man behöva ha ett strikt schema över allt? hur många gånger man får träffa någon i veckan och vilka som man hinner med vilken vecka? usch. :(

När man kommer hem från jobbet vid 18-18:30 och man ska börja med maten så hamnar klockan oftast runt 19:30-20 innan man har ätit och plockat undan allt..För att inte tala om post och mailkoll, tvätt och städning. 
Då är det inte mycket kvar av kvällen. Lite slötittande på tv och nervarvning inför att sedan hoppa i säng och få sig dom där efterlängtade (inte tillräckliga) 6 timmarnas sömn.

Jag prisade härromdagen de bra och långa arbetspassen som gav mig lediga dagar men jag måste nog ändra mig. Kanske vore de mer toppen med ett nio till fem jobb då man hinner med så mycket mer på kvällarna.
Hur blir det när sommarschemat startar? Jobba till 20:30, komma hem..= kvällen slut = säng och godnatt.Stockholmsresan är välbehövlig nu!! Bara allt ordnar sig med resan..För åka bort, det ska jag! Hitta kraft och energi att sköta vardagen.. Hitta kraft och lugn att stressa ner och försöka fokusera på mina mål.   

Ne det blir nog bara en dusch och sedan in till stan. Måste hinna med lite ärenden för det vet jag i alla fall att jag vill (läs: måste)..så var den dagen slut.

Döm mig

Publicerat: 2010-04-21 Kl: 23:09:57 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Om jag är ute och går med en vän och blir oprovocerat anfallen av en främling får jag inte försvara mig med våld tillbaka. Inte heller om en främling bryter sig in i mitt hus inatt och attackerar mig, då får jag inte försvara mig med våld. OM..om jag inte verkligen har tänk igenom situationen och beaktat att jag verkligen handlar i nödvärn.(Vilket förmodligen är jätte lätt att göra i en pressad situation)

Jag fick lära mig grundprinciperna för länge sedan. Dom var rätt enkel: I nödvärn har man rätt att använda allt våld som inte är uppenbart oskäligt. Det borde räcka.. Trodde jag ja.

Lagen ger långtgående rättigheter att försvara sig själv eller en närstående som blir attackerad. Du har till och med i vissa fall rätt att döda någon i en nödvärnssituation, men hur fungerar lagen i verkligheten i domstolarna? När är det okej och när är det fel?

Såg nyss en dokumentär om en kille som oprovocerat blev anfallen men själv dömdes efter att ha slagit ner sin anfallare (ett knytnäveslag) som föll så illa att han fick bestående men. Rätten ansåg att det var en nödvärnssituation, men att killen borde ha förstått att han kunde skada sin anfallare eftersom det var halt ute. Han dömdes och tvingas nu betala ett skadestånd på en halv miljon kronor till den som anföll honom plus rättegångskostnader.

Detta är säkert 10:onde fallet på kort tid där lagen inte fungerar som den ska.


Tuss tuss tussilago

Publicerat: 2010-04-21 Kl: 18:21:51 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Efter helgen trodde jag knappt det var möjligt att bli tröttare än jag var då, nu vet jag att det är möjligt. Imorse ringde svärmor och bad mig hoppa in och jobba extra. Tvekade dock en stund innan jag troget sa ja. Jag orkade knappt dra upp byxorna! Helt matt i kropp och hjärna. Mercedes har varit sällskapssjuk inatt = uppvaknande konstant = obefintlig sömn för mig.

Att mina tankar är lite disträ på sistone har nog inte lyckats undgå någon. Men igår tog jag största priset av dem alla: Jag tog på mig skorna på fel fot och upptäckte detta efter hela 1 timmes promenad senare. Då har man många tankar att sortera ut.
Garderoben städad...

Publicerat: 2010-04-20 Kl: 21:11:34 | I kategori: | 1 kommentarer


...så nu fyller vi på med ett par nya jeans.Dagens middag

Publicerat: 2010-04-20 Kl: 19:52:09 | I kategori: Vad blir det för mat? | 0 kommentarerKorvstroganoff med ris och coleslaw


Gör så här:

Skär korven i strimlor.
Hacka löken och bryn i smör.
Tillsätt sedan korven och låt den få lite färg.
Häll på krossade tomater och rör runt.
Häll på grädde samt lite creme fraiche och därefter tomatpuré och kryddor.
Koka upp. Låt puttra 5 minuter.
Strö över lite hackad persilja


Kratta mig hit & kratta mig dit

Publicerat: 2010-04-20 Kl: 15:11:00 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Att man kunde lyckas få träningsvärk i fler muskler än jag tidigare testat på trodde jag knappt var möjligt. Men det är alltid en fröjd att inse att jag är utrustad med fler muskler än jag haft vetskap om tidigare.
Krattningen igår gör att jag inser att man KAN ha träningsvärk på enbart ena sidan av kroppen (vilket resulterar i aningen snegång under lunchen idag). Det värsta är att morgondagen kommer att bli ännu mer intressant då dagens långa krattningspass förmodligen kommer ge sig tillkänna.


det svåra var källan till en chans

Publicerat: 2010-04-19 Kl: 14:09:23 | I kategori: | 0 kommentarer


Ibland så känns det som
om livet helt står still.
Och just det man är i
är inte det man vill.

Man känner sig så svag,
så vilsen och så feg…
Så känns det till den dag
man vågar ta ett steg.

Då öppnas nya vägar
och man får perspektiv.
Och plötsligt kan man se
hur man vill ha sitt liv.

Och när man blickar bakåt
när man har fått distans,
så ser man att det svåra
var källan till en chans.

Fördelar med långa pass

Publicerat: 2010-04-19 Kl: 12:35:01 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Fördelen med långa pass är att man får några lediga dagar i veckan.
Lediga dagar då man inte ens behöver borsta håret innan man börjar dagen, inte tänderna heller för den delen om man inte känner för det förståss. Faktum är att man behöver ju inte ens kliva upp ur sängen när man har en laptop!
 
Nu har ju jag det lilla kruxet att jag har ett hus med alla de tusentals måsten det innebär. Nu när det närmar sig vår finns det lite extra att syssla med. Idag är en sån dag då jag helst skulle dragit täcket över huvudet och slumrat lite till... Ingen direkt vilohelg har passerat, men Måndag = nya tag, bara att kavla upp ärmarna å köra i 120 som vanligt.

Så nu inväntar jag bara tvättmaskinen. Täckena har fått sig en omgång och skall få hänga ute i vårsolen och bli torra. Därefter ska jag rensa upp lite i rabatterna...


Snart slut

Publicerat: 2010-04-18 Kl: 21:31:07 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Hur kommer det sig att helgerna går så fruktansvärt fort? Idag känns ialla fall tröttheten mindre, har sovit relativt bra. 
Helgens agenda har varit ganska full så jag ser fram emot en lång ledig måndag imorgon. Och jag ber till vädrets makter att de är snälla och vänder de svarta molnen på himlen och ger mig uppiggande sol imorgon.     
  
Rädsla att lyckas

Publicerat: 2010-04-18 Kl: 13:40:15 | I kategori: | 1 kommentarer


Jaha, då har livet kommit med ännu fler överraskningar. Är det alltid så, kommer det alltid dyka upp något oförberett och orättvist?
Jag måste väl lära mig handskas med livets nycker, så är det bara!

Vem är det som bestämmer vad som ska hända? Att vissa blir gravida efter sitt första skjut ute och andra ska behöva kämpa år ut och år in? Att de flesta föder fram helt ljuvliga små ungar, medan andra måste avsluta sina graviditeter alldeles för tidigt? Vem är det som sitter med tärningen i sin hand, spottar och kastar? Vem?

Pratade med ännu en bekant nu i helgen som bara sitter och väntar ut sitt missfall. Detta är helt sjukt. Visst, det är inte alla som det går såhär för, men just nu är det liiite för mycket av denna varan. Jag har förvisso en hög med härliga tjejer i min omgivning som det går bra för, men de som drabbas är oftast de som fastnar på näthinnan.

Jag måste nånstans hitta kraften och orken att fortsätta vår resa och få kraft att möta alla de orättvisor, och rättvisor, som lär komma i vår väg.  Som jag tidigare skrivit, så ser jag hoppfullt på framtiden och önskar bara att den kunde slå mig lite fortare.


Att vara mitt i en kamp att få barn och samtidigt inte kunna (läs: få) tala om det för sin omgivning är påfrestande. Allt cirkulerar kring min menscykel & mina prover ( Som nu äntligen är på en perfekt nivå!!! ) samtidigt som jag inte ska prata om det, är en balansgång som inte alltid fungerar.

Det finns en stor lättnad i att få dela med sig av inre röster. Även att få säga dem högt till en annan människa och se att hon förstår. Se i ögonen att hon vill höra mer. Möta blick eller se i backen och ändå inte tappa kontakten. Nu har jag en till att dela upplevelsen med.
En till som lite då och då tänker på det vi går genom. Det vi kanske kommer att möta - Rädslan att lyckas igen för att sedan vandra den långa vägen till att fullborda en graviditet.

Nästa vecka är det dags igen. Det går så snabbt. Det går så undan. Vecka för vecka. Jag måste tvinga mig att stanna upp och stå ibland. Bara stå. Livet kan inte springa förbi bara för att man vill nå ett mål. Man måste leva samtidigt.
Det är inte lätt. Men just nu är det gråzonen som jag måste balansera i.


Effektiv tjej

Publicerat: 2010-04-15 Kl: 15:54:42 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Stressa, stressa, stressa... Så ser min dag ut. Har däremot fått en hel del gjort känns det som. Har tom
lyckats klämma in ett besök på stan med lite egna ärenden. Effektivt arbete på ledig dag!

Nu sitter jag och funderar på om det är en ok ursäkt att skippa joggingturen pga. vulkanaskan från Island? Måste ju vara jämförbart med inställd flygtrafik, eller? Fast jag skulle ju behöva röra på mig lite med tanke på mängden intag av thai mat igår.


Inget läkarsamtal men dock ett annat trevligt besked från svärmor.
Jag kanske är tjatig men det kan inte sägas för ofta, jag har världens bästa svärmor! :)


Fit for fight

Publicerat: 2010-04-15 Kl: 08:25:29 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Dag 2 av lediga dagar denna vecka. Hur jag planerar att fixa dagen?

Kaffe såklart och apelsinjuice, i mängder...Sen är jag fit for fight hela förmiddagen!
En sväng upp på jobbet nu på morgonkvisten. Och förhoppningsvis får jag lapa lite sol framåt lunch, det är önskan iaf om solen bestämmer sig för att bryta igenom molnen.Eftersom jag låg kvar i sängen hela morgonen istället för att sätta mig i en telefonkö så har jag ännu inte fått några provsvar.  Men förhoppningsvis kan jag uppdatera er imorgon.


Rädda liv

Publicerat: 2010-04-14 Kl: 16:07:35 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Då har man avverkat en kursdag med Första hjälpen/Hjärt-lungräddning samt defibrillering. Ja ni vet, en sån där anordning som används för att ge elstötar, för att få hjärtat att slå igen.
En givande dag. Sedan att det blev den vanliga lunchbreaken på thai gjorde ju inte saken sämre. Inte heller att både pad thai och älsklingsgrytan var på buffe bordet. Dagen avslutades sedan med 2 inbokningar på fotvården.

Nu är jag hemma igen och ska ta tag i lite kontorarbete, dvs schemagrejs.Läkarn har ännu inte ringt och nervositeten sitter alltså i. Har han inte ringt ikväll måste jag sätta mig i telefonkö tidigt imorgon bitti.
Tillbaka

Publicerat: 2010-04-12 Kl: 22:11:23 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag undrar om orken satt helt och hållet i vädret? Visst jag är trött som få, kvällarna är hemska, men glädjen inombords har kommit tillbaka, sakta sakta. Visst känner jag för semester fortfarande, men det kändes helt ok att kliva upp imorse. Ju mer sol och värme desto bättre. Vårkänslor?

Idag har jag spenderat dagen med två av mina favvopersoner, Emma & Frida. Kanske är det dom som ger mig den extra energin. Hur som så hoppas jag att det blir lika enkelt att kliva upp imorgon..


Shopping

Publicerat: 2010-04-11 Kl: 19:32:57 | I kategori: | 0 kommentarer


Det har inhandlats lite nya badkläder till jobbet. De borde dimpa ner i brevlådan i mitten på veckan och invigs isåfall på fredag. Great!

En trevlig tjejkväll..

Publicerat: 2010-04-11 Kl: 09:56:58 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


..i all enkelhet. Snacka om kvalitetstid!!

Ja, idag har jag träningsvärk i magen. Inte för att jag varit duktig och tränat situps eller så, utan för att jag skrattade så mycket igår. En väldigt trevlig omväxling att ha ont i magen för att man haft roligt, istället för den konstanta spänningshuvudvärken jag haft de sista dagarna. Ja det var längesedan jag skrattade såhär. Ni vet sådär så att man inte får luft, man bara kiknar och tårarna bara rinner. Härligt och befriande. Det var väldigt skönt att få veta att jag fortfarande kunde. Hade du frågat mig för 2 månader sen så hade jag förmodligen svarat att jag aldrig kommer att kunna skratta igen.
Förstår inte varför vi inte gör detta oftare. Det ändras de på om jag får bestämma!

Det var mysigt och trevligt att få catcha up lite. Prata gamla minnen och så. Sånt som känns rätt bra i hjärtat och magen. Det är mycket som kan gås igenom: Var det hon som sa si? Var det han som gjorde så?
Men största frågan är väl hur fan vi hann med allt?
Vilka årstider, eller rättare sagt vilka år ;) Nästan ett helt decennium sedan allt startade. Kan ni förstå det? Tiden springer iväg...


Tack Malin och Emma för träningsvärken men framförallt en trevlig kväll!!

Att sova är ingen barnlek

Publicerat: 2010-04-09 Kl: 16:04:52 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


såvida man inte är en liten nyfödd bebis förstås eller en galen tonåring… Eller Hans Vikström som kan somna stående under en pågående jordbävning.


Snart är veckan slut och jag ska hem och lägga mig i soffan och bara vara. Underbart!


Sentimental

Publicerat: 2010-04-08 Kl: 20:21:49 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Idag har det inte behövts något extremt för att sätta igång snyftandet. Visst, jag e lagd åt det extremsentimentala hållet plus att jag nog ärvt lite extra från fars sida också. Men idag har det varit extremt känslosamt. Som tur är har det idag mestadels varit "fina" ögonblick som fått mig rörd. Men när jag kom hem rulla några tårar av ilska istället
När vi kom hem sprang mercedes runt och bad (läs:skrek) om uppmärksamhet och innan jag hunnit sätta ner väskan så ser Hans att hon går in i ett hörn i barnrummet och är på väg att kissa. Hans som själv sitter med byxorna nerdragna hoppar upp och springer dit för att sedan slänga ut henne.
Förstår inte vad det handlade om. Är det bara umärksamhet eller är det brunstigheten som kommit?

Undrar om känslorna rusa pga att jag inte får någon sömn?
Inatt sov jag lika bra som vanligt..vilket innebär knappt alls. Tankarna arbetar på högvarv. Det är lite av mitt arbetssätt, jag bearbetar det jag ska göra dag som natt i huvudet, på gott och ont. Det är aldrig nån höjdare att vakna kl 3 på natten och fundera över nästa dags göromål. Underligt att jag känner mig konstant uppstressad?


Ekar tom

Publicerat: 2010-04-07 Kl: 21:34:32 | I kategori: Våran vardag | 2 kommentarer


Har gått och väntat på deklarationen i några veckor nu. Bara jag som är lite orolig över att den ännu inte dimpt ner i brevlådan? Senast den 3:e Maj skall den ju vara inskickad. Så är det inte dags att få den nu? Vi har en massa nytt att fylla i iår med hus, rotavdrag och bergvärme etc etc. Så snälla, ge mig den imorgon så jag kan börja klia mig i huvudet och byta ut den mot min kvällsbok.


Ljuspunkter

Publicerat: 2010-04-07 Kl: 21:02:44 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Mulet inne, mulet ute... Trött som jag vet inte vad. Fick under tvång rulla ur sängen imorse för att ta mig till jobbet. Och då menar jag bokstavligt rulla. Det märks att påsken varit på besök. Några extra kilon har bosatt sig hos mig och jag måste hitta ännu mer energi för att traska bort dessa.

Men tröttheten lugnade ner sig när man slog igång datorn och jag hittade pepp-medelanden från nära och kära, då piggnar man till lite.. Drar igång smilebanden och klappar sig själv på axeln.
Trots att jag innerst inne vet att mina åsikter är av högt värde och att de räknas så känns det ändå underbart att få det bekräftat och man kan sträcka på sig lite extra igen. Dra i de där trådarna bak i ryggen som efter mailkontakten legat efter golvet. 
Vad ni är underbar som stöttar mig! Det värmer mer än vad ni tror! :)
Påfyllnad av energi

Publicerat: 2010-04-06 Kl: 21:35:14 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Nu är det spikat. Det blir en minisemester med tjejerna.. Vi lämnar lilla Härnösand och ska åka till härliga och stora Stockholm. Nu ska jag väl inte påstå att jag är något fan av stockholm just men värdet på stan höjs ju att min älsklingstjej är bosatt där just nu! Behöver verkligen fylla på med energi nu efter en hektisk tid. Att hon sedan följer med tillbaka hem är ju inget jag klagar på direkt! ;) Wooonderful!!

Är vi egoistiska?

Publicerat: 2010-04-06 Kl: 13:54:50 | I kategori: | 5 kommentarer


Ofta faller vi alla in i vardagens lunk. Dagarna går, en efter en utan att vi ägnar det någon större eftertanke. Alla lever sina liv utan vidare tanke på hur kort livet är och hur snabbt man kan drabbas av olycka, att det vilken sekund som helst kan vändas uppochner.

Och tur är väl det, att vi kan leva livet utan att varje dag bekymra oss över att det egentligen hänger på en skör tråd där ett litet, litet snedsteg kan göra att det nästa sekund är slut.
Vi måste leva i nuet, för dagen. Men ibland får saker oss att stanna upp, att tänka till över livets skörhet, hur fort något kan ändras och kasta om allt i tillvaron som tas för givet i vardagen.

Idag kom ett sådant ögonblick över mig igen...
Jag var in idag och läste lite i en blogg av en tjej som jag har lite mailkontakt med ibland, hon ska bli mamma samma dag som vi skulle ha blivit föräldrar. Och när jag scrollade ner fastnade jag på en av hennes magbilder från v.20 och gud så stor den var!! Och tanken över att sådär hade min mage också sett ut nu om allt gått vägen, värkte lite extra i hjärtat.

Dom lyckades på deras första försök och allt har hittils gått vägen. Vi hade kämpat länge och varit med om 1 till tidigare missöde. Hon ser allt så himla självklart och enkelt. När hon hörde om vad som hänt oss så skrev hon ett mail och sa att det var väl bara att försöka igen och att jag inte skulle gräva ner mig så mycket.
Självklart var det också våran tanke men samtidigt så var detta väldigt tung för oss då det inte bara var över snabbt utan att det blev så himla många komplikationer runt om kring som gjorde det hela ännu värre.
Nu är det ju så att det hade kunnat stanna där.. Men vi har haft lite sporadisk kontakt över mail och igår kom ett svar från henne där hon ifrågasatte hur vi tänkte när vi inte hoppar över att försöka i mars månad då detta innebär att det kan bli ett decemberbarn. Jag blir lite ledsen över detta. Hon menar i sitt mail att jag bara tänker på mig själv för att jag inte orkar vänta några månader till med att skaffa barn.

Men för mig handlar det inte om det. Alla "skaffar" inte barn bara sådär. Vissa av oss får äran att ta hand om barn hela livet ut, andra har inte den turen. Det är ingen rättighet att få barn, det är ett privilegium!
Jag har inte tänkt som henne..jag tänker mer på nuet.. Att fundera ut vilken månad barnet kommer att födas i och vad det har för för och nackdelar finns liksom inte i min värld just nu.

Är vi egoistiska som tänker såhär och som inte valt att vänta några månade till?Idag tänder jag tre ljus här hemma:

•För alla de som mist livet alldeles för tidigt och inte längre finns bland oss.
(Främst en bebis som idag skulle ha gått in i v.20 och för 2 pojkar som gick bort alldeles för tidigt)

•För alla som betytt något för mig (levande och icke levande)

•För alla de som finns kvar i jordelivet och står vid min sida.

Ni är delar av livet!


Fosterställning

Publicerat: 2010-04-05 Kl: 12:05:11 | I kategori: | 0 kommentarerJag spenderade natten i fosterställning på toagolvet och kramade toalettstolen. Jippie! Mår nu lite bättre men har ändrat dagens tidigare fullspäckade schema till en lång soffpotatisdag.


Kaffekonsumtion

Publicerat: 2010-04-04 Kl: 16:57:55 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag har studerat min problemhuvudvärk den senaste tiden och kommit fram till att det handlar om mitt abrupta beslut att sluta med kaffe. Så nu har jag löst huvudvärksproblemet men hur gör jag om jag nu vill sluta dricka kaffe men utesluta huvudvärken? Ond cirkel.. Är det detta som kallas beroende?

Snart är helgen äntligen över.. Och jag hoppas på en gnutta sovmorgon imorgon. Funderar på att sparka ut katterna under natten. Det är ju faktiskt inte särskilt kallt nu. Är jag för elak?
Men som om det inte var nog för Mercedes att göra sitt liv osäkert med att störa mattes skönhetssömn så har fröken nu tuggat i sig halva påskbuketten på köksbordet, hon är inte rädd om sina nio liv må jag säga...

Det är som sagt snart dags att avsuta jobbhelgen och fara hem för en bit mat. Måste hålla tummarna på att slippa det dagliga matkomat för att sedan fara ut på graven. Östens födelsedag idag.


Påskmiddag nr1 avklarad

Publicerat: 2010-04-03 Kl: 00:11:52 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Långa långfredag är slut och vi har precis trippat över på lördag..
En jobbig och hektisk dag avslutades precis som jag trodde iaf, helt underbart..  Tack!
Eftersom jag hoppar i säng nu så bjuder jag istället på några bilder från kvällen. En bild säger mer än tusen ord.. Tror dock jag censurerar bort hälften av kvällens bilder :D Hoho

Nu väntar ytterligare en jobbdag samt påsmiddag nr 2 på jensenvägen. GODNATT
 


Långfredag

Publicerat: 2010-04-02 Kl: 10:47:21 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja nog fan blir den lång allt..
Jag ska först avverka 10 arbetstimmar (med dubbelt betalt! ) och sedan bege mig hem till mor för en, förmodligen, förträfflig middag med släkt och vänner. Om inte annat så en efterlängtad middag efter denna dag.  

Det är grått och trist ute idag men fåglarna har iaf vaknat till liv här utanför och jag hoppas att min hjärna snart bestämmer sig för att vakna till liv den med.


Apelsin ger mig ingen sur min

Publicerat: 2010-04-01 Kl: 20:54:06 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer
Har gått och blivit C-vitaminberoende nu också. Helt tokig i apelsiner. Har säkert hällt i mig minst 2 liter denna vecka. Undrar om det är farligt med för mycket?


Grisgrus

Publicerat: 2010-04-01 Kl: 19:06:45 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Verkar inte bara vara jag som besväras av grus och sand inomhus. Upptäckte att även friday led av grusgång i hallen.
Ja, om det är någon som känner att de behöver lite extra grus till garageuppfarten eller liknande får ni gärna höra av er och ta ett par spadtag i vår hall. Vi har väl ungefär grus för 10 kvadrat /dag. Dammsugarn går varm för jämnan. 
Jag tror att kissarna har lite att göra med att det sprids även hit upp och funderar på att starta damsugarn och rensa ur deras päls och sedan inte släppa ut dom förns sommarn är här.

1:a April

Publicerat: 2010-04-01 Kl: 10:12:29 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Vilket innebär att syster yster fyller 29 år idag. GRATTIS SIS!Hoppas du får en bra dag. 
Men första april betyder också, som ni alla vet, att det idag är tillåtet att luras. Hohoo ;DApril aprill din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!


RSS 2.0