Grått och trist

Publicerat: 2010-08-24 Kl: 09:24:06 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Så var morgon promenaden avklarad och de är dags att slänga i sig en tallrik gröt innan man hoppar in i duschen. Men först måste jag rensa ur bilen, jag och emsan tänkte nämligen dra till sundsvall en sväng. Det är ju shopping väder ute :)

Ny vecka, ännu mer nya tag

Publicerat: 2010-08-23 Kl: 20:18:41 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


4 diskmaskiner, 2 tvättmaskiner och åtskilliga timmars städande senare så ser vårat hem ut som ett hem igen. En lyckad kräftskiva som ni kanske redan förstått.

Vinden har vänt
Vi är inne på en ny vecka, och även sista veckan på denna månad.
De mesta börjar kännas väldigt enkelt och positivt igen. Eller på god väg iaf. Tur att man kan ta sig i kragen ibland! :)
Känns som om de positiva bara fortsätter..De senaste positiva beskedet kom idag. Jobbeskedet jag väntat på ett tag nu. Lite mer klirr i kassan och en trygg tillvaro. Mycket skönt! Ett stressmoment mindre - Check!

Skönt är också att jag precis avslutat det sista 13 timmars passet för detta år! Jippie. Snart börjar den normala dygnsrytmen och tillvaron igen!


Ni är bäst!

Publicerat: 2010-08-21 Kl: 22:16:02 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Man glömmer ofta bort de folk man har runt sig, när något i livet strular till sig. Relationer är det vi lever för. Att få vara med folk som man tycker om och som tycker om mig. Vi är byggda på ett sätt som gör det svårt att vara ensam. Psykisk hälsa beror mycket på bra kontakt med andra människor.
Det har varit mycket negativt i mitt liv den senaste tiden och mestadels pga stress. Jag har inte lyssnat på min kropp och allt har bara blivit ett snurrande ekorrhjul av negativitet. Som tur är inser jag, som jag tidigare pratat om, att ja måste tänka på mig själv mer-ta hand om mig.
Och att få tid till mina nära och kära är den största ro och lycka jag kan få. Få dela med sig av allt det dråpliga, sorgliga, vackra, äckliga, mysiga och hemska. Vräka ur mig lite, få råd, ge råd, skratta tills vi gråter och ibland gråta. Jag tänker att det är det viktigaste i livet, vänskap och kärlek. Kärlek till er alla!


Livet blir berikat
av kompisar och vänner.
Att människor vill dela
sånt man gör och sånt man känner.

Så mycket man får lära,
så mycket som blir sagt…
Så mycket som kan hända
i vänskaplig kontakt.

Ja, det ger så mycket glädje
att vara fler än en.
Att man har nåt gemensamt
i nuet… då… och sen…

Att ha just er till vän
ger skäl till tacksamhet.
För ni är bra på vänskap
det hoppas jag ni vet!

Relationen jag har till er
är nära och unik.
Ni känner mig så väl
och ni kan min historik.

Med alla er är det lätt
att vara uppriktig och sann.
Jag kan tala som jag tänker
och vi förstår varann.

Det känns alltid bra att ses
så man vill gärna träffas mer…
För det finns så mycket gott
som vännskapen ger. 


Bilduppdatering

Publicerat: 2010-08-18 Kl: 12:29:53 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Bjuder på en snabb uppdatering innan det är dags att jobba kväll.


Mormor rut fyllde år så det bjöds på exotiskmat


Våra svartvinbärsbuskar plockades ren och baby gjorde lite gele


Sedan även smootie av de svarta bären samt två med blåbär

Påkörd

Publicerat: 2010-08-17 Kl: 22:56:35 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Känner mig ungefär som nån har hoppat på mig, kört över mig och lämnat mig i ett dike nånstanns. Suck....
Jag fortsätter med dessa negativa inlägg men det är dags att vända på allt nu. Sluta tycka synd om mig själv och ta tag i detta!

Har kommit fram till att jag först och främst måste ta hand om mig själv och inte alla andra. Det är mitt liv som är viktigast, inte alla andras. Nu menar jag inte att jag ska skita i mina vänner,bekanta och släkt men sätta mig själv i första rummet iaf! Jag måste lära mig att jag inte kan vara alla till lags alltid..

Jag måste öva mig på att säga nej till folk. Det kommer säkert att kännas taskigt, och jag kommer kanske att må dåligt av det för stunden, men i längden så är det vad jag måste göra. Samvetskvalen går väl över efter ett tag?

Det är ju det att de känns så svårt att be om hjälp när man själv alltid är den som är duktig och sitter inne med lösningarna på allt vanligtvis.


Klagomur

Publicerat: 2010-08-15 Kl: 21:21:21 | I kategori: Våran vardag | 3 kommentarer


Om ni är känslig för en jäkla massa klagande och mer surande än de suraste citroner så sluta läs nu!
(Kanske skall de tilläggas att självklart detta inte gäller alla och att alla inte skall ta åt sig! Men det vet ni väl redan? Men nu fick jag det sagt också :) )


Jag har lite svårt att få ihop vardagen just nu. Eller inte så lite heller. Mitt liv är fruktansvärt hektiskt så hela hjärnan snart trillar av. Man skall jobba, tvätten skall tvättas, huset skall skötas, för att inte tala om trädgården som snart skall beträdas som en riktigt gräsmatta, släktingar ska ha hjälp med allt från flytt till handling, och självklart skall man även hinna med en kopp kaffe hos allihopa, måsten avlöser varann, kompismöten och vanliga samtal till mina vänner ombokas för att passa in i ett fullspäckat schema. the list goes on and on...  
Och ja, för att inte tala om att nästan varende jäkel tror (läs:antar) att man skall kunna avsätta så fruktansvärt mycket tid åt just dom, jaaa.. släng gärna det i ansiktet på mig när jag jobbar dubbelskift, det är precis det man behöver höra, folk som blir sur och tvär för att inte dom får lite umgänges tid.

Det är lätt för en annan att säga att ett samtal på några minuter alltid borde gå att trycka in. För de första innebär det inte 1 samtal utan förmodligen 10 om jag ska göra alla nöjd. Vilka skall ha företrädesrätt då? Vem avgör det? Och med jobbande från 7-21 finns faktiskt inte många minuter över för några skitsnackssamtal för att göra andra tillfreds. De där 30 minuterna då jag tar min promenad då behöver jag bara få rensa mina egna tankar för att ens fungera. Och förutom dom så har jag väl ca 30 minuter till som är görolös, varav 15 ägnas åt dator - mailsvarande och bloggande. Alltså 15 minuter till godo varje dag, de 15 minuterna vill jag bara vara jag. Sitta i soffan och bara varva ner inför sängen..Är det för mycket begärt?? Jag mår faktiskt dåligt över att inte hinna med sånt som jag vill och det blir inte bättre genom att ge mig ångest och skuldkänslor över de! Stöttning och förståelse passar bättre nu!


Åhh..Jag saknar att vara barn ibland, på den tiden hade man inte lika mycket "måsten" och "borden".


Ogenomtänkt

Publicerat: 2010-08-12 Kl: 21:50:14 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Har idag kommit fram till att mitt beslut att jobba dubbelpass denna vecka, inte var särskilt genomtänkt!!
Äntligen börjar veckan lida mot sitt slut och jag är nyss hemkommen från dagens jobb. Och blotta tanken på att jag bara har 8 timmar på mig att varva ner, slå igång en tvättmaskin och sist men inte minst få mig några välbehövliga timmars sömn innan det är dags att bege sig tillbaka på jobbet känns lite stressigt. Men jag får tänka att det faktiskt är (thank god) den sista dagen denna vecka!


Som tur var fick jag ändå dra på smilbanden när jag kom hem. I brevlådan hade det dimpt ner en inbjudan till hugos 1års kalas. Den söta parveln kan ju inte annat än få en att le :) Tänk att han redan är 1 år...helt sjukt!!

  


Kan man bli sötare?
Lilla hugo..:) ditt paket ligger redan och väntar på dig i fotöljen, inte lika stort som det du ska få av mamma & pappa men det blir nog bra ändå.
 


Smickrande

Publicerat: 2010-08-07 Kl: 23:56:03 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Som en skänk från ovan i min ganska trötta vardag fick jag idag en liten energiboost. Idag kom ett inte jätteöverraskande men väldigt smickrande jobberbjudande från en dam.
Det handlar inte om ett jobb nu, utan i framtiden. Men ändå...jag blir smickrad, oerhört smickrad av erbjudandet! Har aldrig blivit erbjuden ett så bra jobb och det känns som att jag får lite lön för mödan, även om det inte handlar om de närmaste året. Allt slit är inte förgäves och jag får kraft att orka på ett tag till.

Ikväll somnar jag lite gladare, men inte det minsta piggare tyvärr... Har varit iväg med familj nr2 på en ådalen 3 tripp med massa ruskigt god mat. För att inte tala om de trevliga sällskapet!! ;) Tröttheten bubblar över men jag kan ju dock glädja mig åt att sommarschemat snart är till sin ända och en normal vardag på intågande.. Dessutom är det ju en massa annat på intågande, men det berättar jag mer om sedan.


    


Inte långt kvar...

Publicerat: 2010-08-03 Kl: 18:40:11 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Förra veckan kom det ett brev som hamnade underst bland all reklam och när jag skulle leta reda på några jobbpapper idag så dök jag på det och öppnade det. Önskar dock att jag inte tagit det beslutet.
Ska förklara varför...
Såhär började det:

"Hejsan Sandra!
Nu är det inte långt kvar tills ditt barn föds, och jag hoppas förlossningen blir en bra och positiv upplevelse. Om barnet föddes lite före det beräknade förlossningsdatumet kanske du redan sitter med det lilla barnet i famnen. I så fall önskar vi dig all lycka i fortsättningen!"


Detta var andra gången på kort tid som dumma brev ska komma och grattulera och önska lycka till..
Fjantigt att haka upp sig på något sådant men jag måste erkänna att det brände lite av sorg i hjärtat. Jag läste högt för Hans och det syntes att även han blev märkbart berörd. Han stoppade mig när jag bara hunnit till "nu är det inte långt kvar tills ditt barn föds"
Det är inte så att vi mår dåligt på något vis men just tanken om att vi nu hade kunnat sitta här med våran bebis var lite jobbigt att tänka på. Vi får ju vänta lite till innan våran lilla parveln sitter här med oss.. Och det är okej, okej men...Ja, ni vet, tänk om......

RSS 2.0