one way or another

Publicerat: 2010-03-31 Kl: 19:52:39 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarerDet har varit en lång dag men äntligen är jag hemma igen. Tillsammans med alla tråkiga räkningar hittade jag ett vackert kuvert adresserat till mig och Hans. I kuveret låg ett ännu finare kort med inbjudan till bröllop. Fantastiskt, bröllop nr:2 i sommar. Att jag sedan inte känner människorna gör väl inget, bröllop är ju sååå roligt! :) 

Äh, nu ger jag upp våran vännskap.
Personen i fråga kommer nog självrensa sig bort ur mitt liv.
- The radio's on but the sound is all gone -


Kris

Publicerat: 2010-03-31 Kl: 10:56:30 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Härromdagen upplyste jag Hans om att han fyller 28 år i år. Jag tror han har gått med nån slags vanföreställning att han blir 27 år. Vi var tvugna att tillsammans räkna tillbaka för att se om det stämde, och när vi insett faktumet så betydde det att jag sedan måste räkna tillbaka själv för att checka hur gammal jag är, det är väl ännu värre?

Men hur många gånger vi än räknade hans år så blev det ändå samma svar: 28 år. Detta innebär att vi snart ska ha ett stor 30 års kalas för honom. Ja han är snart 30 min pöjk...Så iochmed detta så fick jag även en egen lite lightkris igen. Tiden springer iväg! Jag vet inte om det är för att jag lever ett liv som de flesta inte ens har hunnit tänka på i min ålder eller om det är för att jag vill hinna med så mycket. Jag har så stark vilja att uppleva så stora saker.

Jag tänkte tillbaka lite..Jag tänker på kiörning, gymnasiet, barndomsminnen, ungdomsminnen och jag upptäcker mig själv leende. Jag är ändå rätt nöjd med livet. Jag är nöjd med det jag gjort och det jag upplevt.

Jag minns när jag var i 10-års åldern och tittade på gymnasieelever..då var de stenåldersgamla, 30 åringar hade snarare en fot i graven... Tur att perspektivet ändrar sig lite med tiden.


Flåset är vilse

Publicerat: 2010-03-30 Kl: 20:03:58 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Underbart med smärta eller vad säger man? En helt underbart jobbig jogging/gårunda blev det efter middagen. Tror dock det måste jobbas på ganska mycket med flåset, var tog det vägen sen i höstas? Gick troligtvis vilse bland julgodis, kötbullar och skinka? Skönt att köra slut på kroppen igen, gissar dock på handikappstadie de närmsta dagarna. Foten uppskattar inte att jag är igång med joggingen igen. Måste imorgon köpa mig en stödstruma eller liknande för att få lite stöd för vristen. Kanske borde lägga upp en bättre planering med träningen och ta det lite lugnare och lyssna på kroppen.

Nu är jag iaf tillbaka i soffan men jag tänkte nog fara ner och hämta ut mitt paket på ok innan dom stänger. Kanske att jag avslöjar vad det innehåller ikväll ;P  Den som väntar på något gott....

 


Storslaget

Publicerat: 2010-03-30 Kl: 15:54:51 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Jag hade storslagna planer idag, att gå upp en timme tidigare och ta en joggingtur innan jag beger mig till jobbet. Jag ångrade mig, kl 5 imorse. Satte fram klockan en timme. Men jag tror sömnen var viktigare idag än jogggingturen, eller så hade kanske den gjort mig piggare? Zombiestadie idag. Tur att jag är ledig onsdag och torsdag innan helgens bravader sätter igång.

Igår var jag in och hälsade på emma och hugo på eftermiddagen. Ett mycket gemytligt besök. Jag lyckas på något vis alltid charma pojken. Jag önskar att jag också får ett lika glatt och rofyllt barn! Måste hinna lista ut emma och calles hemlighet.. :D


Energi

Publicerat: 2010-03-28 Kl: 20:44:15 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


En del människor tar mer energi än vad de ger, en del människors ord sårar mer än andras. Samtidigt kan en del människor ge så otroligt mycket energi och läka ett sårat hjärta genom sina ord.

Hade igår en toppen dag, supertrevlig eftermiddag/kväll på bonsjön hos svägerskan med familj, som alltid. Helgen har gett mig en massa ny energi, ny kraft. Så nu ska jag väl ändå kunna klara av en ny vecka. En lugn vecka innan det brakar iväg med en stressig påskhelg.

Idag var det svärmors tur att fara utomlands. Så vi var iväg med dom till sundsvall och lyckades ta med oss en ny tv hem. Inte vad min sambo räknat med men han sitter dock bra nöjd och nersjunken i soffan nu :) En 50 tums pryder nu våran vägg. Jag hade nog inte räknat med att den skulle vara sååådär stor. I affären såg den så liten ut. Det får jag äta upp nu. Men det är väl en vane sak. Nu ska jag bara bestämma mig för en tvbänk så blir det lite ordning.

Imorgon är det måndag och eftersom det inte blev någe bad tänkte jag nog redan då plocka fram storplånbok och leta reda på en tvbänk. Kanske även ska söka fram lite nya badkläder. Hittils har jag bara hittat modellvarianter. Herrejisses säger jag bara... Äpplen som föda, enbart, de närmsta månderna? Eller möjligen några år framöver. Tur att det planeras bebismage framöver så slipper jag tänka så mycket på magrutorna. :)

 


Lögner

Publicerat: 2010-03-26 Kl: 15:45:37 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Påsk närmar sig och cheferna ger då bort en påskpåse. Spännande. Hann inte med att åka in idag men svärmor är snäll och tar med den till mig imorgon då vi liks ses. Great! För imorgon blir det tårtkalas hos AK.

Att påstå att motion är ofarligt är en lögn! Mina händer pryds numera av varsin liten liten början på en blåsa strax under lillfingrarna. På rehab kände jag knappt av dem men nu gör dom sig ständigt påminda så fort jag ska omfamna något med händerna. Sviter efter dagens stavgångspromenad. Jag låter nog stavarna stå där i hörnet och återgår till vanlig promenad. Ett annat allternativ är att ta med sig några handskar nästa gång så jag slipper de där dumma handtagen.

Något annat som också är farligt är att reta upp Thomas hagfors, det fick jag äta upp idag...


Vikströms

Publicerat: 2010-03-26 Kl: 10:03:09 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ett perfekt avslut efter gårdagens långa mötesdag var att bli utbjuden på middag av svärmor tillsammans med min underbara svägerska och Hans mormor. Vi tog en after work på svenssons och begav oss sedan hem till rutan. Tjejkväll alá vikströms. 

Idag är jobbveckan äntligen till sin ända. Vilket innebär fredag och en massa strulighet, rörig men skrattfylld rehab vistelse med Ingela. Kanske även lite extra idag då jag är ruskigt trött. Samtidigt ska jag inte klaga för älsklingen hade en frutansvärd morgon och var nog några grader tröttare än mig. Förutom att han trodde mina pärlörhängen var några enorma knarkpiller så visste han inte först vilket håll han skulle för att ta sig till jobbet. Eller så är förklaringen så enkel att det var jag som hade fel ang örhängena vilket skulle förklara resterande virrighet om han råkat svälja dem.
 


Milleniumserien

Publicerat: 2010-03-24 Kl: 21:08:09 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarerJa ikväll slog vi slag i saken och körde igång första filmen. Hans har ju inte sett någon av dem och därför inte förstått min förälskelse i både böckerna och film. Men efter ikväll så tror jag att även han fastnat. Och konstigt nog var filmen lika bra ikväll som för mer än 7 månader sedan.


om att ha världens bästa pojkvän...

Publicerat: 2010-03-24 Kl: 15:04:50 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


..och att uppskatta det.

Ja, jag har världens bästa pojkvän. cliché? Nej!!
Aldrig förr har jag känt någon så kärleksfull och varm, med en insida lika vacker som det yttre..
han är fantastiskt snäll, och han inspirerar mig dagligen till att bli en bättre människa.

Men jag är ovan vid att allt är så bra. Jag, sandra aggeryd - som haft mer otur än alla mina vänner tillsammans . Varför vände det för mig? Hur kunde jag få mitt livskärlek? 
5 år senare så letar jag fortfarande fel på honom, petitesser... Jag hittar inga brister hos honom som jag inte klarar av. Ibland undrar jag vad jag gjort för att få någon så underbar. Samtidigt som detta glädjer mig, trots att jag inte tror mig förtjäna det, så skräms jag också. Att älska någon så högt känns läskigt, jag skulle idag inte överleva utan honom. Ja, jag kan inte tänka mig ett liv utan hans närhet.

Jag vet att ni inte tror mig men jag har verkligen världens underbaraste vid min sida. När jag hör andra prata om sina pojkvänner.. om deras brister och fel och sedan påpeka att det inte finns någon perfekt, någon i filmernas värld. Det är då jag skäms.. jag vill hålla med, för ingen skulle ändå tro mig när jag säger att jag har sagornas prins i min famn, i vårat vackra hem.

Jag måste sluta klaga över små skitsaker och inse att jag faktiskt har det jätte bra!! Tur att Hans är så underbar med sitt stora hjärta av guld. Och jag skulle vara utom denna värld av sorg om jag miste honom över låtsasfel.
Så jag ska nu sluta leta och istället inse att jag har det fantastiskt bra. Att jag kanske drabbades av all den där oturen när jag var lite för att sedan som ett plåster få en gåva som honom.

So quit bitchin. Nu ska jag gå och förbereda lite middag så det är färdigt då han kommer hem så jag sedan kan njuta av att vara hans...


Vad som än händer

Publicerat: 2010-03-24 Kl: 12:12:10 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag gillar det. Lite ödesmättad stämning men ändå mäktigt.


Att agera logiskt då logiken skapar ångest är fan inte lätt. Då var vi där igen, ska jag än en gång göra samma resa som i mitten på maj? Komma underfund med vad som ska kallas vännskap och vad som skall bestå i en bekantskap? Jaja..life goes on.


Det som göms i snö kommer upp i tö

 

 

 


Skita i det blå skåpet

Publicerat: 2010-03-23 Kl: 21:32:10 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Att läsa slut på en bra bok är verkligen förenat med tvetydiga känslor. Man vill läsa klart den för att få veta hur den slutar men samtidigt så vill man inte att den ska ta slut! Jobbigt läge. 
Jag skulle dock ha sysselsatt mig själv med städning ikväll istället för bokläsning.
Ska istället ta reda på disken och sedan ta ett bad och invänta älsklingen. Städningen kan vänta... 

Ännu ett tragiskt besked har nått oss. Men idag var det inte en människa som lämnade jorden utan istället ett älskat och underbart djur.
Vart är rättvisan?! Kommer den någonsin tillbaka!!? De som minst förtjänar det....som vanligt! SUCK 

Gäsp

Publicerat: 2010-03-23 Kl: 10:19:01 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Vaknade av klockan idag, överlycklig övar att ha fått sova så länge, 06:00 härligt!
Dock har nu tröttheten kommit ikapp mig. Har jag nu istället fått sova för länge eller börjar jag kanske ställa om till sommartid redan idag? Ehm..Hur som så måste jag nu gnugga ögonen och ruska ur mig tröttheten så det blir något gjort på jobbet idag.

Kanske ska smygstarta med att skriva ihop lite punkter till mötet på torsdag om inte annat.


Dragningskraft

Publicerat: 2010-03-22 Kl: 20:25:36 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Vissa människor man möter i vardagen påverkar mer än andra, vissa sätter spår för alltid och andra glöms bort med tiden utan några nämnvärda saker som gör att de stannar i vårt hjärta. 
För ett tag sedan fick jag kontakt med ännu en sådan människa som lämnar små spår i själen som gör att man aldrig kommer att glömma dem. Det händer mig ganska ofta... 

Ja, jag har upptäckt en "konstig" dragningskraft hos mig. Jag dras till människor med sår i hjärtat. Har nog alltid varit sån egentligen, det är sådana människor som påverkar och ger mening i livet. Med det menar jag inte att dessa människor skulle vara värda mer än andra, men på något sätt känner jag en samhörighet och en vilja att stötta. Det handlar inte om att vilja ändra eller förbättra, men en känsla av att det är just sådana människor som vet vad sorg är gör att de känns tilltalande och intressanta. Sorgen i hjärtat påverkar vårt agerande och ändrar hur man beter sig mot andra människor. Sådana människor vet att livet kan ändras på en sekund och aldrig någonsin bli sig likt igen och därför tar de vara på varje sekund, det gör dem ofta till otroligt medmänskliga och sympatiska.

Jag har snuddat vid en annan människas sårbara själ och tar med mig det i hjärtat i framtiden. Ett medmänskligt och varmt bemömtande tar inte längre tid än ett vresigt och kallt men det lämnar glädje och uppskattning efter sig som påverkar den människa man möter för livet. Som både personligassistens och bartender så möter man så otroligt många människor, de flesta glömmer man inom kort. Men det bemötande man lämnar efter sig sätter spår för alltid hos vårdtagaren eller kund. Det är värt en extra tanke.

 


Påsken på intågande

Publicerat: 2010-03-22 Kl: 15:11:24 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Äntligen verkar det som att våren tar över världen, dag för dag, minut för minut. Även om vintern ihärdigt kämpar sig kvar värmer solens strålar upp marken och tar bort mer och mer av snön för varje dag som går. Dessutom är det även lite påskkänsla i luften och med tanke på att det snart är påsk så är det väl tur det. Så jag bestämde förra veckan att även införa lite påsk här hemma. Så under veckohandlingen slant det ner både gula tulpaner, nån påsklilja samt 2 påsar med fjädrar. Men jag inser att tulpanerna nog måste förnyas nästa vecka för att kunna pryda hemmet fram till påsk, men det gör mig inget :) Jag har redan lyckats lova bort oss hela påskhelgen, detta trots att jag jobbar. Det blir med andra ord full rulle, som vanligt. 
 

Bad

Publicerat: 2010-03-22 Kl: 10:21:36 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Nyss hemkommen från en härlig promenad. Nu ska jag ge katterna lite extra kärlek, dom ska få avnjuta lite makrill i tomatsås. Och nej, det är inte morfar som varit här. Jag tyckte dom var värd det efter att dom gett mig en hel nattssömn. Äntligen! Sen att huvudvärken legat och grott i bakgrunden är ju inte deras fel.. Sedan ska jag slänga igång en maskin och därefter är det dags att bege sig in på rehab.

Jag önskar er alla en härlig vårdag!


Abrupt

Publicerat: 2010-03-21 Kl: 20:00:17 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Startar morgonen med ett abrupt uppvaknande. Har efter en tröttsam vecka blivit lovad en lång sovmorgon. Vaknar i vanlig ordning kl 6.00 då huvudvärken gör sig påmind. Vrider och vänder mig till kl 8, ger upp och sätter igång med lite städning. Gräsupptäckten på baksidan gjorde mig en gnutta glad men inte ens det kunde göra dagen till en bättre.

Så nu har jag alltså genomlidit ca14 timmar med konstant huvudvärk..och tackgodegud så börjar den äntligen avta. Trodde jag skulle drabbas av samma utdragna huvudvärk som tidigare men detta verkar faktiskt ge med sig (ta i trä)

Nu har jag nyss haft en pratstund med madde och det gav mig lite extra energi och glädje. :)
Dags att göra iordning en kopp te, plocka fram en varm filt, en bra bok och kanske slumra till i soffan en stund. Det blev ingen härlig lång söndagssovmorgon men jag får iaf en söndagskväll. Och de växer inte på träd minsann, men är guld värd.


Gräsligt

Publicerat: 2010-03-21 Kl: 09:15:40 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarerGräs utanför fönstret idag när jag drog upp gardinen, ni minns det där gröna/brun spretiga som brukar finnas på marken? Iochförsig handlade detta om en yta lika stor som 3 fotbollar men det syns ju iaf. 


Hitta-nemo minne

Publicerat: 2010-03-20 Kl: 21:05:50 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag var så nervös hela morgon, nervös att han inte skulle känna igen mig eller ha glömt mitt namn. Precis som han gjort med så många andra i släkten.
Vi hittade han i samlingsrummet på rehab där han satt och sov framför tv:en. Pappa går först och väcker honom, själv närmar jag mig blygsamt och nervöst sakta bakom honom. Men farfar vänder på huvudet och ser mig i ögonvrån. På en gång så säger han: "-Nemen hej lillgumman! Vad roligt att äntligen få se dig." Precis som vanligt. Och all min oro släpper. Vi lämnar av lite grejer till personalen och tar sedan med honom in på sitt rum där vi fixar lite kaffe och plockar fram allt gott vi har med oss.

Han ser rätt pigg ut, han är pigg och glad. Skojfrisk som vanligt! Trots att han säkert har gått ner 10kg och numer sitter i rullstol så är det fortfarande farfar. Jag hade förställt mig honom i ett ganska kasst skikt efter omständigheterna. Men dom på forsa rehab har verkligen slitit! Korttidsminnet är helt ur kontroll och han upprepar samma historier och meningar om och om igen. Han ställer samma frågor flera gånger och frågar om saker vi nyligt berättat om. Långttidsminnet däremot är ganska stabilt.. Vi kikar på lite bilder från hans tid som proffsboxare och går igenom tiden han spenderade med ingemar johansson. Han vill att vi ska ta tavlorna med han och ingemar och ge till vårat barn, om det blir en pojk. Han pratar om att han även gärna vill hinna se hans barnbarnsbarn.
Vi har inte berättat att jag var gravid, inte heller att det inte gick hela vägen. När vi valde att berätta för släkt och vänner så var vi tvungen att utesluta honom då han precis hade åkt in på sjukan igen och när han väl vaknade upp bestämd vi att inte förvirra honom eller göra honom oroligare än han redan var.

Jag är kanske lite fjantig..Men jag tror att om vi fått behålla vårat barn så hade det varit han som dött den där dagen. Det var den ena eller andra. Du vet, en föds och en dör grejen.

Hursomhelst så är jag glad att jag fick se honom en sån här bra dag. Jag har nu en bra bild av honom ifall det är den sista. För i ärligheternas namn så måste jag ju faktiskt inse att han nog inte har lång tid kvar.


Ett steg mot ljusare tider

Publicerat: 2010-03-20 Kl: 09:11:43 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ja, idag är det alltå vårdagjämning. Eller rättare sagt så inträffar det väl ikväll någon gång.
Så den här lördagen är dagen alltså lika lång som natten.
Och nu tar ljuset över på allvar också! Härligt! Jag har ju varit ohyggligt trött den senaste tiden och kanske ljuset kan göra lite skillnad på den fronten!

Det är nu dags att rycka upp herrn ur skönhetssömnen så vi kan komma iväg någongång. Trevlig dag på er!

Äntligen

Publicerat: 2010-03-19 Kl: 15:34:12 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Dagen börjar med insikten om att mer snö har dalat inatt igen, inget bra tecken.. Gick våren vilse?
Resten av dagen speglades av otur och klantighet. Inte mycket som gått rätt idag inte... :(

Men äntligen bankar helgen på dörren, och äntligen en ledig helg, skönt!
Jag hade tänk att vara hemma, ta det lugnt och bara tänka på mig själv. Men de planerna brast ganska fort. (Ovanligt?)
Tidigt imorgon bär de av till huddik. Eftersom farfar inte fått komma tillbaka hem från sjukhuset så ska vi åka ner och liva upp stämningen för han. Hoppas bara att han vet vem jag är när han ser mig. Jag är lite nervös..men mest för hur jag själv isåfall skulle reagera. Men senast igår frågade han efter mig så förhoppningsvis vet han vem jag är.


Avslutar positivt..Imorgon är en ny dag, en bra dag, en ostartad dag, en pigg dag, en glad dag, en förhoppningsvis solig dag, en dag med nya möjligheter och utmaningar! Positivt tänkande råder oftast bot på det mesta i min värld. Tänkte att om jag avslutar dagen med lite peppande ord kanske det smittar på morgondagen? Skulle nu inte detta hjälpa har jag planerat in, om tiden räcker till, en snabb shoppingrunda i guldsmeden. Shopping råder bot på de sämsta humöret hos mig. Sen kvittar det om jag shoppar ett tuggummipaket eller 10 klädesplagg, bara att få strosa och fönstershoppa lite i en ny stad är som balsam för själen.


Bullbak på byn

Publicerat: 2010-03-18 Kl: 12:08:10 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Dripp, dropp, dripp, dropp... Förutom snön som yr så smälter det faktiskt också, sakta, sakta. Solen lyser med sin frånvaro idag, men smälter gör det ändå, vilket måste innebära nån plusgrad. Igår kväll fick jag en sån längtan efter att ut och gå långpromis på kvällarna igen. Men när vi kom hem så sent så sköt jag det till idag. Tji fick jag då detta väder blev. Går man på rätt ställen nu är det faktiskt barmark, underbart! Och sålänge luften håller sig runt 0- gradigt ska väl mina klena lungor fixa det också tycker jag, får väl nöja mig med lunch promenaderna i väntan på fler plusgrader ;) Nu är det dags för flåset att få sig en omgång, inga fler ursäkter!  

Det blev lite bullar till bönderna på förmiddagen också. En hel drös.

Ta inget förgivet

Publicerat: 2010-03-17 Kl: 21:31:15 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Kanske vaknar du en dag med insikt om att inget blev som tänkt, att livet vände i en tvärsväng och drömmen din blev sänkt?
Att skylla livets plågor på andras dumhets drag är endast att förneka sitt eget livsvals slag.
Hur jag ska handla genom livet är upp till mig att välja, endast jag kan avgöra hur mycket av all dumhet jag vill svälja.
Vem är jag att döma någon, någon annan än mig själv?


För vem kan leva livet, livet som är ditt? Ta ingenting förgivet, kalla aldrig något "mitt".
Allt kan ändras på ett tvärkasts minut, om en evighetssekund är livet slut.
Vem vill minnas allt som inte gjordes, alla saker du en gång sa du inte tordes?
Sörj inte det liv som inte blev som tänkt, låt dig inte förgås av drömmen som blev sänkt.
Lev livet här och nu, för ingen annan, kan leva det som du!


Getingbo

Publicerat: 2010-03-17 Kl: 21:16:31 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ibland önskar jag att jag hade 8 armar, 4 ben och 3 hjärnor. Då kanske man skulle kunna ha koll på allt?
En effektiv dag men huvudet känns som ett getingbo av allt som ska hållas reda på.
Det finns mirakel

Publicerat: 2010-03-17 Kl: 10:15:54 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Solen fortsätter att dominera dagarna, det känns hoppfullt, även om snömängden räcker till midsommar oavsett. Men som sagt så skvallrar ju solen så himla bra också.. :/ Så om en stund tar jag tag i fönsterputsandet.
Sedan blir det nog till att fylla upp skafferiet med något gott..förslag mottages gärna!?

Numera tror jag på mirakel! :) Gör du?

Visst finns mirakel, och för mig är det faktiskt du!


Jag älskar dig...

Publicerat: 2010-03-16 Kl: 20:32:44 | I kategori: Längtan efter liten | 0 kommentarer


...vem du än skulle ha blivit.

Satt och läste i Emmas blogg och all sorg sköjdes över mig för en stund. Jag är ganska känslosam ikväll.
Hur som helst så minns jag hur jag verklig led med henne när allt inträffade för dom..Jag tyckte så fruktansvärt synd om henne! Men det är inte förns idag, mer än ett år senare som jag kan förstå. Sätta mig in i det hon upplevt. Och det är inte förns idag som jag kan relatera till hennes (deras) upplevelser.

Samtidigt som jag hade velat sluppit denna erfarenhet så är jag ändå väldigt tacksam för så mycket..Tacksam för allt positivt detta fört med sig.. Tacksam för mina vänner, min familj och framförallt Hans!

MEN det jag skulle komma fram till med detta inlägg var att Flipsydes låt Happy Birthday, som Emmas inlägg handlade om, att den handlar om ett barn som aldrig fick födas och en pappas funderingar kring hur det skulle kunna ha varit.
Och det är väl så med alla som har förlorat någon, född eller ofödd, att man funderar på hur det skulle kunna ha varit. OM allt bara hade varit annorlunda.....

När slutar man då fundera? När vi äntligen håller vårat efterlängtade, vackra barn i våran famn?
Eller kommer man någonsin sluta funderar..sluta fundera och vara orolig.
Idag kom vi fram till att man ändå kanske ska funderar..fundera,vara orolig och tänka tillbaka. För att inte ta saker förgivet och värdera livet och folket runtomkring oss bättre. Är det så det är?


Duschning

Publicerat: 2010-03-16 Kl: 10:13:27 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Hur jag än gör lyckas folk antingen ringa till mig eller knacka på dörren när jag står i duschen. knepigt..

Solen lyser starkt idag också och även kylan verkar hålla i sig men det gör mig inte så mycket..humöret är på topp ändå.
Efter lite smyckesfotning så ska jag nu göra mig iordning och åka in till stan och möta upp emsan. Men först ska jag hälla i mig lite juice. ;) Idag är jag generös och bjuder på sneakpeaks på webshopen. Det börjar arta sig och jag kan nog hålla mitt sludatum :)

Vårsol

Publicerat: 2010-03-15 Kl: 21:27:42 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Underbara, underbara sol! Lite kylslaget men solen värmer! Dock känns 1 meter snö på gården som att hoppet om en snöfri sommar långt borta.. Kommer den nånsin kunna försvinna?
Efter jobbstunden satt jag igång med ännu mer smyckestillverkning..Dessutom snart klar med den nya webshopen. Den kommer nog upp i början på nästa vecka. Beror på om jag får igång fakturabetalningen.
Tänkte dessutom lägga lite tid på att få ihop lite smycken som skall hänga som visning på RIK. Verkar som om allt snurrar igång nu..Spännande!
Imorgon blir det en träff med emsan, tack godegud för ingela som kan hoppa in då malin är borta. Annars hade jag ingen fritid kvar. lovely!


Dagens färdigställande:

 
 


Minusgrader

Publicerat: 2010-03-15 Kl: 08:02:25 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Idag blev jag inte väckt av katter, idag var det istället svärmors tur att ringa och väcka mig, erbjöd lite extra jobb under eftermiddagen..
Tur var det..att hon ringde alltså. Annars hade jag nog legat kvar i sängen fortfarande. Det är ruggigt kallt och jag sitter huttrandes med täcket runt mig. Det måtte ha varit bra jäkla kallt inatt eftersom värmen inte riktigt har hunnit med sig.

Idén var att kliva upp tidigt och påbörja lite mer smyckestillverkning men att ta sig dit ner, där de förmodligen är något kallare, lockar inte precis. Så istället ska jag göra mig lite frukost och bara vänta på att solen ska komma fram och värma dagen.. =)


Lärdomar i helgen

Publicerat: 2010-03-15 Kl: 08:01:22 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarerSolsken innebär att skitiga fönster får en helt ny innebörd...
Apelsinjuice är fruktansvärt gott, så även rödvinsås..som är för enkel för att ätas så sällan.
Att renovera en tvättstugan är en kostsam historia
Den som uppfann serpentiner hade inte en katt...inte heller damsugaruppfinnaren.
Att på söndagsmornar är butiker nästan helt tom, fruktansvärt skönt att handla :)
Kladdkakemuffins a la sandra går åt som smör


Hektiskt helg

Publicerat: 2010-03-14 Kl: 18:33:06 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Oj oj vilken helg! Härlig, men intensiv skulle man kanske kunna sammanfatta den med.
Det har pendlats mellan jobb och renovering.. För vi började ju som sagt projekt tvättstuga som sedan även innefattade miniprojektet walkincloset. :)
Vi är inte klara ännu men det börjar närma sig. Mina höga planer med garderoben blev skjutna på framtiden och det blev en mini makeover ist, dock väldigt nöjd med förbättringen.
MEN Tvättstugan då...Vilken skillnad. Från en tom, mörk och oanvändbar tvättstuga till ett fräsch och praktiskt rum!! Tvättho, hyllor, bänk, förvaring samt ett härligt golv med älsklingsmatta, kan det bli bättre? Här kommer ett smakprov på hur det ser ut just nu..Garderoben


6:e dagen

Publicerat: 2010-03-11 Kl: 21:49:01 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Äntligen börjar våren göra tappra försök att ta över i denna evighetslånga vintertid.
Idag var 6:e dagen i rad som vi fick glädjen att njuta av plusgrader. Vet ni vad det innebär?! Jo att om mätarn imorgon inte vänder och ger oss minusresultat så får vi enligt bestämelserna kalla det vår.
Det gör inte så mycket om det kommer lite mer snö i dagarna, för nu känns det som att våren ändå kommer lyckas vinna tillslut.
Vårkänslorna kommer smygandes och det ska inget dåligt humör få förstöra, provresultaten behöver inte vara helt perfekt imorgon. Jag har varit nogran, ansträngt mig så gott jag kunnat, mer kan jag inte göra. Men håll tummarna för mig imorn är ni snälla! 


Idag var vi tillbaka till birsta och inhandlade ännu mer saker. Denna gång var det äntligen tvättstugan som skall färdigställas. Det blev en liten blandning av de två bilder nedanför..så ni får själv föreställa er hur det kommer se ut tills jag hunnit skruva ihop allt...
Det blev även lite grejor till garderoben. Eller rättaresagt min walk-in-closet :D Som nu äntligen ska påbörjas lite smått. Lite bättre ordning skall det iaf bli.


                                                       &


Räddat larry från ovissheten!

Publicerat: 2010-03-11 Kl: 07:53:42 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Det är många som står som ett frågetecken när jag pratar om mina fillidutter.
Så här kommer svaret till er i inläggsform! Ni lever nämligen ett ickekomplett liv om ni inte då och då äter filidutter och det måste det nu ändras på! :)

Tänk er små runda hårda godisar som först har ett tunt laktritsskal, sen är en söt och god rund boll och som till slut blir sura, hur gott som helst och ingen beskrivning är god nog!

När man var liten gick man på affärn/kiosken och köpte dem i 2-pack medans jag nu köper dem i påsform.


Men det måste väl finnas fler som tokälskar dessa godisar, eller är jag verkligen själv?

 

 


Kvinnodagen

Publicerat: 2010-03-08 Kl: 22:17:56 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


När älsklingen kom hem upplyste han mig att det idag är internationella kvinnodagen.
Så herrn försökte ivrigt irra runt på stadens alla mackar efter en bukett med blommor till mig, då detta inte gick bestämde han sig för att inhandla mitt största cravings = Lakrits eller rättare sagt Ahlgrens bilar i saltlakrits som kom ut nu i februari. Detta uppskattades av båda fröknarna som satt nersjunkna i soffan.
Nu är det ju inte så att kvinnodagen är något vi firar.. Men det hela blev ju lite roligare iaf :)


Barbapapa

Publicerat: 2010-03-08 Kl: 19:13:34 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Som sagt sprang jag och emlan runt och gjorde stan idag. Några nya fynd samt lite smyckesuppvisning blev det.

För andra dagen i rad blev det kyckling till middag. Jag vill påstå att det beror på att lilla fröken i huset får vara med och bestämma såhär på sportlovet. Men lite annorlunda blev det iaf: Igår - fylld, baconlindad kycklingfilé med ris, idag - kycklinggryta med pastagegg.

Nu har grabbarna nyss varit upp och släng i sig mat dom med och har nu återigen bosatt sig i garage. Just nu träffar jag knappt på karl jag bor med. Och mer blir det inte imorgon då jag jobbar långdag.Jag kommer upp med lite bilder på alla de fynd jag gjort de senaste
dagarna senare i veckan när jag installerat allt.

Försmak kan ges här:

Skrattfest

Publicerat: 2010-03-08 Kl: 09:18:53 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Toppenavslutning på maddes hemvistelse! Men att säga hejdå igår var inte alls särskilt trevligt. Nu vill jag bara att tiden flyger förbi så vi kan uträtta alla våra framtidsplaner.

Lillasyster som denna vecka avnjuter sportlov, har bosatt sig hos oss och vi ska nu trycka i oss en dunderfrukost och sen bege oss in till stan för att hitta på något skoj!
En sneakpeak från våran skrattfest:

     


Snabbis

Publicerat: 2010-03-06 Kl: 17:00:34 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


En snabb update innan jag beger mig in i duschen.

Heldag med älsklingen i birsta resulterade i massa fyndköp. Kommer upp med lite spännande bilder framöver. Mycket fina saker!! :)

Nu ikväll spenderar jag tiden med damerna mina. Lite spagrejs och tjejsnack..Kan inte bli bättre!


Insiderinfo

Publicerat: 2010-03-05 Kl: 06:48:25 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ibland är det fruktansvärt roligt när man har tillgång till Insiderinformation! Dock är det ju lite tråkigt att jag inte kan offentliggöra detta för er ännu, men jag tror att jag snart har den möjligheten..Håll i er. =)

Förutom insiderinfon fick jag igår ett strålande besked som ger mig en större inblick i min framtid. Kanske vet jag hur den närmaste tiden kommer att se ut iaf. Tänk om, tänk om vi får igenom detta. Lovley!!

Time to work.. 


Fact of the day

Publicerat: 2010-03-04 Kl: 09:42:00 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag skulle nog påstå att hela mitt liv är ett projekt just nu. det är lite stressande... lite ångestfyllt... men ganska roligt också. Herregud vad aktiv jag är! Känns som om jag skulle behöva skippa de där sömn timmarna. 
Vad jag än påstår, för det mesta har jag inte särskilt många lugna stunder, det är ett som är säkert. Jag ordnar och donar verkligen för mig i livet. jag gör något åt skiten istället för o bara dra täcket över huvudet, och för det ska jag fan ha credd! Visst, jag klagar och gnäller när det varit tufft. Jag har gråtit och skrikit mig igenom några stunder av februaries dagar men jag står här fortfarande och kämpar och håller andan uppe.

Jag vet ingenting om framtiden. Jag vet inte vad som händer de närmaste veckorna, inte vad som händer fram i vår.. 
Jaja, självklart har jag koll på vissa saker. Jag vet att jag om ett år fortfarande är tillsammans med min älskade, att jag förmodligen precis fött vårat första barn. Jag vet att vi kommer bo kvar och att förhoppningsvis madelene inte gör det - hon ska hit :)
Men samtidigt har jag ingen aning om vad jag kommer att hinna med och vad jag kommer att klara av de närmaste tio åren. Intressant OCH skrämmande.

Snöblind

Publicerat: 2010-03-04 Kl: 00:52:51 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


"Step out from the comfort zone, wake up your mind".
Arbetsplatsrepresentantsmöte (Nu känt som APT) på förmiddagen..Sedan gjorde jag stan med Madde och Emma. Vilket tog ca 1 timme, därefter hinkades det kaffe och brainstormades affärsidéer.

Tänk om man skulle slå slag i saken och starta det där jävla företaget någon gång? Jag har redan fått klartecken från flera erfarna företagare och banktjänstemän som varit riktigt posetiva till mitt arbete. Men trots detta så tvekas det och velas fram och tillbaka.
Jag vill ha en sån trygghet som jag omöjligt kan få..Om inte herrn i huset drar hem några miljoner på lotto - dvs aldrig.
Ett tag hittade jag en stark kompanjon som ville dela idén med mig. Men när vi inte fick lokalen vi sucktat efter rann det ut i sanden. Så stark är min passion.
Nej, skämt och sido. Jag brinner faktiskt för mina idéer men fegheten tar så lätt över. Eller ska jag säga tryggheten. Det var väl inte bara lokalen som sköt planerna åt sidan..Barnplaneringen hamnade ju i fokus och ett tag inbillade jag mig att jag inte kunde ge ett företag (skötebarn) den tid och kraft den behöver när barn finns i livet. Men samtidigt så klarar ju så många andra av det..jag är ju själv uppvuxen i en företagar familj..släkt för den delen också. Jag har det ju i blodet. Det var ju inte av en slump som jag tog mig vidare från lokal företagsmässa till regional och därmed även knöt en hel del kontakter samt vänner för livet.. 

Om nu mina drömmar slår in, att min efterlängtade lokal, som det nu bedrivs ett Café i, blir ledig...Då tar jag nog tjuren vid hornen och rulllar igång cirkusen. Dock säger mig dagens cafe besök att detta inte borde ta allt för lång tid...När man inte kan ge växel tillbaka på en femhundring och inte heller en hundring såhär kort tid efter lön, då är det nog lite knakigt.

Man ska vara utlänning, helst ha 30 kusiner som man kan bolla företaget emellan, ej svensktalande och gå på massa socialbidrag. Då kan man driva företag utan kunder och med hög hyra. 
Jag måste nog konvertera.Dagens snöblindhet och nordanvindar lagom för en isbjörn att trivas i, har för övrigt inte alls fallit i mitt tycke. Ser morgondagen lika trist ut stannar jag nog hellre inne. Eller nej, just det! Det valet kunde man inte göra..
Även morgondagen är fullspäckad. Åtminstone förmiddagen, då jag helst av allt hade velat ligga i sängen och bara vara... 

Mars = Vår?

Publicerat: 2010-03-02 Kl: 12:16:10 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag tror det var längesen jag kände så starkt för att umgås hela kvällen med min säng... Underbara säng! Jag skulle inte påstå att jag mår dåligt, men lite sliten kanske man kan uttrycka det som? :)

Jag i min lilla förvirrade hjärna hade inte märkt att vi gått över till mars förns jag imorse fick en chock på jobbet då det helt plösligt skall skrivas en 3:a.
Mars då alltså, det innebär massa soltimmar och töande. Men det känns onormalt långt bort just nu. Hörde jag inte fel imorse så skulle det komma ännu mer snö nästa vecka. SUCK!

Imorgon är jag ledig igen men det är dock dags att på morgon bege mig in på...arbetsplatsrepresentantmöte. phuw, långt ord. Håller med mia att det borde döpas om till något enklare :) MEN sedan står det inskrivet i almenackan: Fikadejt kl.13 med emsan på waynes. Lovely! Såklart skall även madelene ingå i lediga dagens planering!
Men onsdag innebär också att ett besök på teatern görs runt 19. Teaterprojektet ställs upp ännu en gång och jag ska sitta bänkad på första rad. Eller nån rad iaf.. Spännande! :)

Vår låt

Publicerat: 2010-03-01 Kl: 11:25:11 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Det här med "vår låt" har alltid kännts lite för Hollywoodeskt för mig, gå runt och tro att mitt liv är en film med bakgrundsmusik... (så kände jag förut iaf)
Men varför jag varit så bitter kring detta är väl för att vi aldrig haft en "vår låt". Vi har pratat om det några ggr men aldrig känt att någon var "våran".
Så satt jag och madde och pratade på om gamla goda tider i lördags och mindes tillbaka till allt vi gjort. Då blev jag så himla nostalgisk och tänkte att jag skulle göra en lista med låtar som vi lyssnade om och om igen säkert 100 gånger på under början av mitt och hans förhållande. När man hör de låtarna så tas ju tankarna så klart tillbaka.. Och NU har jag hittat VÅRAN låt. Ni vet den där låten som spelades mest när man träffades.... ; )
Edguy - Superheroes
Inte särskilt romantisk låt eller text men den låten släpptes nångång där 04/05 och var en hit som spelades om och om igen.

Det jag minns starkast var våran andra riktiga dejt då vi hade släppt av madde eller emma i äbro och var på väg tillbaka hem för att se en film. Men så svänger Hans av vid highway hotell och jag förstår inte alls vart vi är på väg. Det visad sig att Hans tog med mig ut på hans pappas grav..  


 


RSS 2.0