Veckans citat

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 22:45:41 | I kategori: | 0 kommentarerFörmågan att tänka annorlunda än igår skiljer den vise från den envise.


Favoriter

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 22:43:49 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Lång dag har nått sin ända. Så även maj månad.
Jag har haft en toppendag i det vackra sommarvädret med mina favoriter!


Bjuder på en snabb överblick i form av bilder innan jag hoppar i säng:


Frukost/lunch picnic i parken:Invigning av fridas utemöbler, och balkong för den delen :)


Lite pizza till tjejerna på balkongen:

Tacksamhet

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 19:13:12 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Idag har det inte varit roligt att heta Sandra Aggeryd.
Jag har tillbringat hela dagen i fosterställning på toagolvet. Inte särskilt trevligt!
Däremot var det riktigt trevligt igår. Lyckad kväll, verkligen lyckad!! ;)
Tack alla underbara människor som förgyller mitt liv. Vad skulle jag göra utan er?!!  Ni är fantastiska!

Idag är det morsdag och jag har precis avslutat ett samtal med familjen på andra sidan jorden, som fortfarande har det lika varmt och härligt! Baaaara 27 grader såhär på kvällskvisten. Jag är inte alls avundsjuk, jag älskar när det spöregnar och myggorna äter upp mig!Bjuder på några bilder så länge. Ska kika igenom de andra 70 sedan...


Knepigt de där att svenska tjejer måste gå samtidigt på toa! ;DHär till höger är australienaren som utsatta oss för en icke svensktalande kväll.
Skämt och sido, en ruskigt trevlig kille!Ja, det åts och det dracks...i mängder! :)


Då kör vi

Publicerat: 2010-05-29 Kl: 14:53:18 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Solen lyser, köttet i marinad, utemöbler på plats, alla tillbehör i kylen
samt ett glas vin i handen..kan inte bli mycket bättre nu!

Dags att hoppa in i duschen innan brudarna dyker upp..


Tjurig och vit

Publicerat: 2010-05-28 Kl: 12:17:01 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Igår började jag dagen med en promenad ihopp om att piggna till. Det var... blött, kallt och extremt omotiverat. Men samvetet vinner över den tanken för det mesta. 3000 steg rikare innan kl 9, inte illa pinkat.
Därefter blev det en runda på stan med emsan innan vi delade på en flaska vitt och därefter begav oss ner och såg sex&thecity2 med brudarna.

Idag ser himlen lika grå ut som de senaste dagarna och jag kan ju inte påstå att det blir särskilt bättre då mor ringer och skryter om deras 28 grader och stekande sol. Emlan är redan brun och grann, själv sitter jag här tjurig och vit. Måste nog besöka lite solarium till veckan!Inte helt överaskande drömde jag även inatt att vi gifte oss. Kanske vi ska ändra om planerna - Vara lite gammal modig och slå till med bröllop innan barn. Nej, förhoppningsvis hinner vi inte med det.


Tröttheten är outhärdlig

Publicerat: 2010-05-26 Kl: 17:15:47 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Vilka nätter! Iförrgår somnade jag med ont i magen, vaknade med ont i magen. Likadant i natt. Typiskt!

Att sitta i telefon nattetid, långt in på morgontimmarna är inte särskilt smart då man ska kliva upp tidigt och jobba dagen efter. Hela dagen igår gick jag som i en dvala.

Men nu händer det ju inte särskilt ofta. Detta var pga att jag var tvungen att luska och leta för att få fram sanningar istället för bara svaga påståenden och hörsägen. Men jag vet egentligen inte om jag var beredd på sanningen. Den tar ganska hårt ibland! Speciellt om det är en person man aldrig egentligen har haft agg emot, aldrig sagt något om eller gjort något ont.

Varför måste tjejer prata skit om varandra egentligen? Varesig man är 15 eller 30.
Det är ju tack och lov inte alla som gör det. Men ändå finns de där, tjejer som snackar skit om andra, ibland bakom ryggen och ibland helt öppet. Sprider lögner om och kallar andra hemska saker, klagar på, gör narr av.. Listan kan göras lång..

Även om första känslan som dyker upp är besvikelse när man får höra saker så visar det också var man har vissa människor och det kan ju faktiskt vara bra. Jag kan också bjuda den på skitsnacket för det blir ju en form av beröm som samtidigt tar fram deras rätta sida. För det är ju så, sanningen kommer alltid fram!

Med detta vill jag bara få någon att tänka efter före. Varken du eller någon annan har varit i den andra tjejens skor, så lägg av. Kan vi inte stötta varandra istället? Stötta när någon mår dåligt istället för att göra det värre?

"Alla får vara med" var väl alltid mantrat på förskolan när något barn inte fick vara med i leken.
Visst, det är en utopi att tro att alla kan vara vän med alla. Däremot kan alla vara trevlig och låta bli att trycka ner andra.

Ikväll ska jag passa på att göra inget alls när jag har möjlighet. Kroppen reagerar inte så fort. Hjärnan känns som seg cola även idag...


Hur hanterar du elaka kommentarer & skitsnack?Litet tillägg bara

Publicerat: 2010-05-24 Kl: 21:27:02 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarerLaga aldrig mat när ni är förbannad!
Eller rättare sagt handskas aldrig med knivar när ni är förbannad!


Hagel

Publicerat: 2010-05-24 Kl: 10:06:27 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Tror livet är ute efter att pröva mig för tillfället. Ett elände kommer sällan ensamt och den senaste tiden har det haglat över mig. Bara att se glad ut och gilla läget, vill livet jäklas med mig får jag väl göra det tillbaka.
Fördelar med såna här lägen är att man lär sig att uppskatta det vardagliga och "ospännande" i livet lite mer. Efter regn kommer solsken, måste bara klara mig levande ur hagelskuren först. Och jag tror jag vet precis hur jag ska göra..Jag ska ta tjuren vid hornen och reda ut vart allt började, allt som jag inte ens visste fanns. Berätta sanning och få sanning tillbaka!

Men eftersom jag latat mig i sängen på tok för länge idag så får jag nog fatta pennan och skicka iväg de där mailet ikväll istället. Nu ska jag ut och klippa gräset och därefter bär de av in till stan. Ska se om jag hittar någon tvbänk och sedan har jag lovat att kika igenom kattaloger, ett annars mycket gemytligt intresse från min sida. Men idag är det nog inte av samma charm, det är inte vilka kattaloger som helst utan med begravningsstenar.

Tjoflöjt

Publicerat: 2010-05-22 Kl: 14:13:36 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Planen var att äta ost&kex samt avnjuta nått glas vin med brudarna.
Ja, det var väl i princip vad som hände också, fast det blev en hel del vin!

Men det blev en mycket gemytlig och trevlig kväll dock känns det i huvudet idag. Känner mig inte särskilt laddad för att jobba senare. Skulle vilja kalla denna vecka över och vända blad i kalendern. Nästa vecka väntar massa ledighet,sex&the city film,grillning och mycket mera!! Dessutom gillar jag nästa veckas citat desto bättre också: Oroa dig inte för vad folk tänker om dig, för det gör dom inte.

Dags att begrava sig i duschen i hopp om att piggna till. Sedan ska skjortan strykas...Stress stress stress

Publicerat: 2010-05-18 Kl: 22:23:09 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ursch, veckan flyger iväg och jag hinner inte med något alls.

Igår fick jag lite egentid med madde. Det är lätt att vänja sig att hon är så nära men snart måste hon hem igen. :( Jag längtar tills jag har hon här jääääämt.
Och idag fick jag äntligen umgås med frida igen. Evigheter sedan sist, och då menar jag verkligen evigheter. Hon hade massa smaskiga nyheter att förtälla. Och en liten gåva damp ner i min väska från hennes utomlandsvistelse - ett turkost armband. Sötnosen min!
Så imorgon var det onsdag och dags att gå tillbaka till arbetet. Hoppas på svalare vindar! Mot kvälls kvisten skall jag iväg på ett hemligt möte. Kanske inte särskilt hemligt men väldigt hemlighetsfullt. Spännande. Berättar förmodligen mer imorgon.

Nu har jag surrat färdigt. Ett virrigt inlägg men dock en liten update iaf :)
Gokväll på er!

Ny vecka, nya tag

Publicerat: 2010-05-17 Kl: 22:00:20 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Oj vilken helg!! Händelserik,trevlig men stressig!
En snabb summering av lördagens fasoner:

Jobb i ramsås innebär delade dagar. Det sämsta som någonsin uppfunnits enligt min mening. Tack godegud att man bara straffas med var tredje. Så de lediga timmarna försöker jag tränga in så mycket som möjligt annat för att kompensera att inte hela helgen går till spillo. Detta är en urusel idé, det vet jag med, men trots detta lyckas jag ändå med detta varje gång det kommer till min schemahelg.

Lördagens paustimmar firade vi en 75åring med buller och bång. Mamma & Anders ställde till med en hejdundrandes buffe som lätt sjönk ner! Men eftersom emlan, som nu är inne i sin värsta tonnårstid ville sova halva dagen så hämtade vi upp henne lite senare.

MEN när vi kom ner till bilen möttes vi av bilden att våran bil inte längre stod kvar och istället bytts ut mot en blå bil..farbror polis. Vi en närmare titt såg vi våran bil...en bra bit längre ner i backen och inte riktigt kvar på vägen utan istället på trottoaren ordentligt påbucklad och grann.
Härnösands kommun som ställt sig längre upp i backen hade glömt att dra åt handbromsen och dundrat in i våran bil. Toppen..så istället för att sälja bilen har nu projekt "hitta-ny-tillfällig-bil" påbörjats. Jag hoppas vi inte behöver lämna in den förns nästa vecka då mamsen far utomlands och deras bil blir tillgänglig.

Japp, det var lördag förmiddag. Phu..Därefter jobb några timmar till och sedan blev det grillning och några glas rött i saltvik. Några glas rött för mycket och många timmar senare cyklades det hem för att få futtiga timmars sömn innan söndagens jobb påbörjades.
Söndagens lediga timmar tillbringades mestadels i säng, tackochlov för annars hade jag inte orkat upp imorse. För gammal eller aldelss för ovan för nattligabravader? Jag håller nog på ovanheten, det andra låter orimmligt.


Kläm

Publicerat: 2010-05-14 Kl: 11:01:37 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Fredag idag, i kalendern är det en helt vanlig fredag, men i verkligheten något annat. Klämdag och många har redan gjort helg. På de flesta arbetsplatser står det helt still, men vi kör på för fullt.
Detta innebär tyvärr att det är ett rent helvete att få tag i folk. :(

Igår var vi på middag hos svärmor. Det grillades kyckling, åts ost och dracks vin. Mycket gemytligt! Idag känns det inte alls lika gemytligt. Vädret fortsätter att vara dystert, precis som alla andra efter de skakande nyheterna.


Blomster

Publicerat: 2010-05-13 Kl: 10:25:50 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Idag var jag uppe med tuppen och var ut och planterade lite blommor på altan. Äntligen känns det lite mysigare att sitta och lapa sol där. Ett steg närmare sommaren..


       
 


Dagens middag

Publicerat: 2010-05-12 Kl: 19:04:23 | I kategori: Vad blir det för mat? | 0 kommentarerSvärmors kotletter eller även kallad kotletter i god såsUngefärliga Ingredienser:
4-5 kotletter med ben 
3 dl grädde 
4 dl Creme fraiche
0,5-1 dl Soja
2 tsk Sambal Oelek

Gör såhär:
Lägg kotletterna i en eldfast form.
Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek.
Häll blandningen över kotletterna.
Gratinera i ugn, 175 grader ca 40 min

Godast att servera med ris eller pressad potatis. Men idag blev det nudlar för att variera veckomatsedeln lite.

Blandade även ihop lite ättiksgurka:

Gör såhär:
Blanda vatten, ättika, salt, socker i en skål.
Vrid ett antal varv över med pepparkvarn.
Skiva gurkan tunt, t.ex. med en osthyvel.
Lägg gurkan i vätskan. Fyll på med vatten för att täcka gurkan.
Finhacka rikligt med dill och häll över.
Låt i kylskåp.


Härnösand härnösand..

Publicerat: 2010-05-12 Kl: 08:49:06 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Trippelmord i härnösand, snart slutar man förvånas.. Det värsta är väl att två av dem är ungdommar, 12 och 15 år. Han har alltså våldsamt knivhuggit dem till döds. Den misstänkta mannen är 22 år, har gått samtidigt som mig i högstadiet och styvbror till de små barnen. Läskigt!
 
Självklart är det inte bara i härnösand våldet ökar men man skräms av tanken när sånt här händer i en sån liten stad. :/Kiörningskolan och hela härnösand står i dvala och alla mina tankar går till deras mamma, och nära och kära. TRAGISKT är det iaf! :(


Bild från: http://allehanda.se/start/harnosand/1.2021642-trippelmord-i-harnosand

Bild från: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1984944/barnen-lag-doda-i-villa

Kvällens räddning

Publicerat: 2010-05-11 Kl: 18:55:13 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Ett stor paket väntade i brevlådan när jag kom hem från jobbet, ett stor grönt paket.
Skaka skaka skaka, klura och fundera.. sedan revs det illa kvickt upp.. Tam da da dada trumvirrvel...
LAKRITS I ALLA DESS FORMER!

Älskade syster tyckte lite synd om mig när jag grämde mig över att jag missade lakritsfestivalen så hon skickade upp en hälsning och lite tröst i form av godsaker.
Detta räddade verkligen min kväll efter en jävulsk dag.. Det förgyller hela veckan för den delen!!

All my love to you sis!! Världens bästa syster!


 

        

 

 


Dagens middag

Publicerat: 2010-05-10 Kl: 19:01:34 | I kategori: Vad blir det för mat? | 0 kommentarerFisk på husets vis (Mammas hus)

Eller rättare sagt fisk med tomat och purjolökstäcke.

Våga

Publicerat: 2010-05-10 Kl: 09:50:35 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarerJag sa det häromdagen, säger det igen: våga ta steget som kanske känns tveksamt, man vet aldrig, det kan innebära det bästa val du gör i livet! Slump eller öde? Spelar ingen roll.

Efter en hektisk helg var det idag underbart att få ligga kvar i sängen imorse! Nu har jag kickstartat morgonen med en hallonblåbärssmoothie. Mycket nyttigare än att hinka i sig kaffe för att vakna. Så nu är jag redo att ta tag i lite mer trädgårdsarbete innan jag far in till stan, blir storhandling idag..
Årets nyföretag är....

Publicerat: 2010-05-08 Kl: 10:32:51 | I kategori: Våran vardag | 2 kommentarer

Glädjetårar, champagne, dans, godmat och underhållning - Så firade vi vinsten av årets nyföretag igår!Resterande 193 bilder håller jag på lite till :)


Tillbaka

Publicerat: 2010-05-06 Kl: 16:14:59 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Torsdag..en ny dag, en ny vårdag. Våren tog ett litet break ett tag med hagel och regn, men nu tycks den hittat tillbaka. Ialla fall solen. :)

Jag kickade igång dagen med en stor kopp kaffe på altan. Och blev förgylld med kaffesällskap av J fram på morgontimmarna. Sedan en sväng in på stan och uträtta ärenden och nu ett besök hos morföräldrarna. Här bjuds det på våfflor och klappgröt så nu inväntar jag bara baby så vi kan hugga in.


Lite

Publicerat: 2010-05-05 Kl: 18:06:50 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Tänk att så lite kan förändra så mycket......


Efter apt och komunalmötet var jag ju och fick fotvård. Underbart! Som att gå på moln.
Söta sigrid hade lite tid över så hon målade mina tår och fingrar också..Hon fick själv välja färger och konstigt nog så blev det rosa. Värst vad alla tycker att jag är rosa :) Dessutom hjälpte hon mig att hitta nya inlägg till jobbskorna.


Två jackor fick jag med mig hem från jobbet också. En grön och en vit.. En rosa kommer med hem nästa vecka. Var tänkt att det skulle bli en jacka, men efter en massa ångest blev det plötsligt tre :D

 
Dagens middag

Publicerat: 2010-05-05 Kl: 17:47:22 | I kategori: Vad blir det för mat? | 0 kommentarerFiskgratäng med dill & räkor
Gör såhär:

Tina fisken. Lägg fisken i en lätt smord ugnssäker form. Skär skivor av gullök och lägg i formen tillsammans med fiskfond och lite vatten. Täck med aluminiumfolie. Tillaga fisken i 200°C, ca 15 min.

Koka potatis och gör sedan vanligt potatismos men tillsätt en äggula.

Skala räkorna. Smält margarin eller smör i en kastrull på svag värme. Lyft kastrullen från värmen. Rör i vetemjölet. Tillsätt mjölk eller grädde och rör om. Sätt tillbaka kastrullen på plattan. Tillsätt lite av fiskfonden från fisken till såsen. Koka såsen 3-5 min. Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.

Spritsa moset runt fisken och häll såsen ovanpå fisken.  Gratinera rätten i 250°C, ca 10 min eller tills den fått vacker färg.


Galakväll på fredag

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 21:14:51 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer

Nu mina vänner så nu har det blivit dags att hålla tummarna!

För på fredag är det dags för mig, svärmor och några till förväntansfulla gäster att gå på galakväll. Avnjuta trerätters middag med god dryck, fantastisk underhållning av schlagerrycket och fröberg & Sjöberg samt naturligtvis utdelningen av företagspriserna.

Ja, för er som inte minns det så nominerade jag mina chefer till årets nyföretag. Såklart så blev dom en av de tre utvalda. En liten del av min nominering kan ni ta del av här.


 


Dagens middag

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 20:35:47 | I kategori: Vad blir det för mat? | 0 kommentarerPastagratäng med köttfärs

Gör såhär:

Koka valfri pasta.
Hacka lök. Fräs den i margarin i en stekpanna.
Tillsätt köttfärs och fräs den tills den får lite färg.
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, vitlök, tomatpuré, basilika, oregano, chilipulver.
Låt småkoka i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar och ev andra egna kryddor.
Lägg pastan i en smord ugnsform. Fördela köttfärsröran ovanpå.
Strö över riven ost och skiva tomater och lägg skivorna ovanpå osten.
Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.

Servera med en god och krispig sallad.


Gårdagens middag

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 20:28:09 | I kategori: Vad blir det för mat? | 0 kommentarer

Baconlindad ostfylld kycklingfile med pasta tagliatelle

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt längs med kycklingfilén och lägg i några skedar av valfri dessertost.
Linda bacon runt hela filén så att inte osten rinner ut.
Bryn dem runt om i en stekpanna.
Lägg i ugnssäker form. Spar fettet i pannan som blir över efter stekningen.
Dags för såsen.. Häll grädden i pannan, smula i buljong och lägg i osten som blir kvar från kycklingen.
Smaka av med sambal, soya, salt och peppar samt andra kryddor som du själv gillar. Låt det sedan koka upp.
Häll såsen över filéerna och ställ in i ugnen ca. 30 min beroende på filéernas storlek.
Koka pasta och servera med grönsallad.


Mingel mingel

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 16:21:39 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarerMackmyra

Publicerat: 2010-05-03 Kl: 14:21:41 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Säljstart idag för något som älsklingen gärna velat ha.
Ja, idag lanseras Mackmyra Special 4 på systembolaget. Bolaget hade köpt in 12 000 flaskor vilket förmodligen innebär att härnösand innehar 0. Eller vad tror ni?De fyra aporna

Publicerat: 2010-05-03 Kl: 10:29:15 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarerSee no evil, hear no evil, speak no evil, do no evil


Somnade med extremt magont igår, vaknade med extremt magont... suck! Trots att jag vet varför det jävlas lindrar det inte smärtan. Bara att hoppas att det ger med sig under förmiddagen. Men får försöka använda tankens kraft: "har inte ont, har inte ont, har inte ont..."
Nyss vräkt i mig lite lunch och nu dags att ta tag i packningen. Slänga igång en tvättmaskin och invänta att mingelbilderna dyker upp på nätet ;)


Backhome

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 10:46:32 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


9 liter vin, 50 mil och en händelserik helg senare måste vi tyvärr inse att det är söndag, vilket innefattar en lång bilresa hem igen. Lite borta bra, men hemma bäst känslor finns det ju dock, trots att de är få.

Dags för dagens andra kopp kaffe och därefter påbörja projekt packa-bil. Vi får se om vi får med oss allt hem. Intressant, mycket intressant :DRSS 2.0