Julaftonsslask

Publicerat: 2010-11-30 Kl: 12:03:00 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Anders braskar - julen slaskar

-20,5 när man kom ner på jobbet imorse, ruggigt! Ganska så myggfritt iaf :)

Annars är jag rätt så nöjd med tillvaron..
Träningen funkar helt okej..har börjat plana ut lite i viktnedgången men det var ju väntat. Nu ska jag lägga på lite extra träning och ev ändra om kosten lite så borde jag få det att rulla på igen. Tanken är att jag ska nå delmål 2 innan jul. Håll tummarna!

Min älskade sambo är lika underbar som alltid..eller ska jag säga kärbo för nog är han mer än bara en sambo för mig. Mitt livskärlek!!!
Han förgyller mina dagar med små överaskningar, komplimanger och överröser mig med kärlek av högsta kvalitet!


Dessa väntade på mig när jag kom hem från jobbet igårkväll.På kortet stod det hur fruktansvärt stolt han var över mig och hur fantastisk han tycker att jag är. Hjärtat mitt!!

Det är inte svårt att prestera när man har sån oerhörd stöttning! Inte bara från min älskade utan även från min familj och mina vänner! Guld värd är ni!

Första advent

Publicerat: 2010-11-28 Kl: 10:06:00 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer

Första advent kunde väl knappt börja mysigare.. Solen lyser så vackert!
Vi har nyss tänt första ljuset och avnjutit en härlig frukost tillsammans, 
sedan blir det julskyltning och därefter födelsedagsfirande på fyrvägen.

Hoppas att er söndag blir riktigt härlig!Ni får en liten inblick i hur mysigt vi hunnit fått det:


Fruktansvärt

Publicerat: 2010-11-26 Kl: 14:05:00 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Det är väldigt underligt att tiden går så fruktansvärt snabbt. En hel vecka snart slut..

Känner mig inte riktigt på topp idag, något ligger i kroppen och spökar,
men är glad sålänge det inte blir värre. 
Några arbetstimmar kvar på denna vecka, sen blir det en efterlängtad helg!   Powerwalk

Publicerat: 2010-11-25 Kl: 18:01:00 | I kategori: Träning/viktnedgång | 0 kommentarer


Har gjort julgodis hela förmiddagen på jobbet och eftermiddagen försökte vi fånga en råtta som hade smitit in för ett provsmak av allt snask. (Eller så ville den bara undkomma den bitande kylan) Hur som helst lyckades vi inte fånga den. Nytt försök imorgon!

Men nu är jag hemma och sitter med en skål rykande het asiatisk kycklingsoppa, skall ge mig ut på en kort PW om en stund. Vädret lockar ju inte direkt.. Så det känns lite trögt..Men jag kämpar på.
Jag ska inte klaga, jag är fortfarande stolt över det jag åstakommit hittils. Och det känns som om det värsta är över nu. Jag tror ju att de flesta av oss hamnar någon gång i blåsten, det är en stor omställning och inte bara fysisk. Jag har ju gått ner nästan 20 kg och kroppen har minskat en del. Jag är fortfarande inte nöjd med den jag möter i spegeln men skillnaden är ändå rätt så stor.


Sandra... nu måste du

Publicerat: 2010-11-24 Kl: 11:06:47 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


-"Sandra... nu måste du titta på de här gravstenarna. Och du måste kolla igenom de jag skrivit, du måste veta hur jag vill ha det på min begravning..."

Min farmor och jag har den senaste tiden haft ganska många samtal kring hennes begravning och hur hon vill ha det när hon går bort. Hon har berättat vad hon tänker och hur hennes resonemang går.
Hon vill att jag har koll på alla saker, vad som ska göras, hur det ska göras..ja, hon vill helst att jag har hand om så mycket som möjligt egentligen.

Samtalen är, trots ett tungt ämne, väldigt lättsamma och positivta. Jag vill väl egentligen inte tänka mig att vi hamnar i den situationen snart men jag måste faktiskt inse att det kan vara så. Döden är ju en del av livet, så enkelt är det. Att ignorera döden gör inte att vi slipper den....

Och det gjorde mig extra berörd då jag härrom kvällen får veta att en annans farmor och en annan britt har somnat in. Det gör det lite mer verkligt och jag inser att det faktiskt kan hända oss också. Hon är trots allt 80år. Pigg för sin ålder och jobbar dessutom fortfarande..Men det är som dom säger, det kan gå fort när det väl händer.På begäran

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 09:32:07 | I kategori: | 1 kommentarer


Det tjatas om önskelistor till jul och nu när de snart bara är en
månad kvar så måste jag väl ge det ett försök iaf..Önskelista till jul:


Ultimata Sandragrejen!
Den här har jag suktat efter i en evighet nu.
Hur mysig ser inte denna ut att vara?
Fatta att få vandra runt i hemmet i detta under vinterhalvåret.
Gud så mysigt. Här finns den i alla möjliga färger och mönster.
Sen skulle jag inte klaga över om det kommer några hårda paket från Cult Designs sortiment
Dom har ju så mycket fint!  

Inte för att vi egentligen är utan porslin men hur snyggt är det inte med stilrena svarta tallrikar i olika storlekar? Mammsen & jag hittade några fina härromdagen bla IKEAs CHARMÖR serieVilken mysfaktor vore det inte med denna kamin. Skorstensfri för oss som inte vill ha den för värmens skull.


 Mina små bebisar vill ju också ha julklappar så här kommer ett tips som även passar oss bra :)
Ett fint skydd att ha runt kattlådan.
Sist men inte minst så hade det inte varit helt fel med ett nytt kök!;)Danspass

Publicerat: 2010-11-16 Kl: 12:02:16 | I kategori: Träning/viktnedgång | 0 kommentarer


Dagarna susar förbi, låter kanske lite klyschigt, men det är ju faktiskt den simpla sanningen.

Konstaterade nyss att jag i stort sett är klara med årets julklappsinköp, SKÖNT. Dock har jag ett par eftersläntrare och gissar på att de kommer bli "sistaminuteninköp", i vanlig ordning, varför ändra på de traditionerna? ;)

Ikväll tänker jag & Ak prova ett danspass, jag uppdaterar om jag lever imorgon.

Tidigare undvek jag allt som hade med (tränings)dans att göra eftersom jag tycker att jag har så dålig koordination. Men jag ändrade uppfattning efter att Karin Sandin introducerade mig för ett "danspass" jag faktiskt klarar av. Det var grymt, det var som en blandning mellan yoga, kampsport och dans och det kickade igång glädjeendorfinerna på riktigt. Håller tummarna att detta är något liknande! :P


Mitt nya liv, tack vare er!

Publicerat: 2010-11-15 Kl: 10:49:50 | I kategori: Träning/viktnedgång | 4 kommentarer


Det är först nyligen som jag insett att jag inte kan fortsätta leva som jag gjort utan att det måste bli bättring.
Som person är jag någon som folk kan lita på och vända sig till. Det gäller allt ifrån min familj till mina vänner men även utomstående. Jag finns liksom här för alla och tidigare satt jag deras behov i första hand utan att egentligen stanna upp och ta tag i mina egna behov som ligger till grund för hur jag mår.

När vi sedan förlorade våran så efterlängtade bebis började jag leva ett allt mer destruktivt liv och straffade mig själv på flera vis, trots att jag mådde skit så fortsatte jag att ställa upp för alla andra. Jag blev bara mer och mer utmattad och orkeslös.

Något jag insett såhär på senaste tiden är att man kanske inte ska tänka på alla andra hela tiden. Och då säger jag inte att man ska sluta tänka på alla andra, man ska snarare tänka lite mer på sig själv bara, FÖRST.
Efter att både familj, vänner, chefer, ja, till och med utomstående har försökt printat in det i mitt huvud har jag äntligen fattat det!
Det tog tid men tack alla som försökt få mig att förstå. Det är så skönt och det kan vara så små saker. Det gäller att prioritera bara!

Jag insåg detta på riktigt för några månder sedan men själva vändningen kom när jag fyllde år: Mina vänner ordnade en underbar överaskningsfest för mig. Kvällen handlade om att jag skulle bli uppassad och uppskattad.
Fick både berättat och nerskrivet för mig hur mycket jag betyder för dom. Det "värsta" var nog när de var och en ställde sig upp och berättade hur jag var- vad jag gjorde för dom, deras syn på våran vännskap och hur mycket jag betydde för dom.
Och alla hade dom en gemensam sak att säga, att jag skulle börja tänka mer på mig själv.

Förr tänkte jag "men hur kan man INTE tänka på alla andra?, vad egoistiskt."
Men nu inser jag att jag tar hand om andra bättre när jag mår bra själv, först. Och tar jag inte hand om mig själv i första hand så mår jag inte bra. Ganska logiskt, eller hur?

Dagen efter började jag fundera över hur jag ville leva mitt liv, vad jag ville uppnå och vad jag skulle göra för att komma dit. Jag har kommit till insikt med flera saker men största grejen var att jag ville gå ner i vikt.
Under de senaste åren har jag provat det mesta för att gå ner i vikt. Men det har slutat likadant varje gång. Snabbt har motivationen försvunnit och så har jag gått upp allt igen.

Men när jag väl hade börjat tänka på mig själv i första hand så flöt det här med vikten bara på. Jag äter som vanligt, tränar regelbundet och framförallt har jag börjat sova på nätterna. Jag ligger inte och grubblar över hur jag ska hjälpa alla andra hela tiden..Trots att sovandet inte är hundraprocentigt ÄN så är jag ändå på god väg.
Jag mår så mycket bättre redan, 10 veckor senare & 15 kg mindre och jag är stolt över mig själv!

Jag, mamma och emlan var och shoppade i lördags, lite nya kläder var ett måste. När mamma var tvungen att hämta ett par tre storlekar mindre byxor så gjorde det inget att jag höll på att dö av svett i provrummet, lyckan bara lyste i hjärtat.

Jag är bara en bit på vägen men jag har inte den minsta oro över hur eller om jag kommer att nå mitt slutmål. Jag är stark och jag mår toppen och allt det, tack vare er!!!  ♥


Farsdagmiddag

Publicerat: 2010-11-14 Kl: 20:00:00 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Överraskade pappa med en middag på Farsdag! Marina och farmor hjälpte till att lura hit honom :)
Det bjöds på laxrulle,rostbiff och marinerade räkor till förätt samt inbakad och fylld fläskfilé med rostade rotsaker till varmrätt. Inte helt fel vill jag lova!
 

 
Passar på ett ge er en sneakpeak på trapprenoveringen:


Sakta men säkert...


Hiskelig fart

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 21:34:00 | I kategori: Träning/viktnedgång | 0 kommentarer


Tisdagen har gått i en hiskelig fart, som vanligt när tanken är att jag ska hinna med en massa. Har mått som en sengångare hela dagen och lagom till jag skulle åka till träningen fick jag otäckt ont i varje kroppsdel, enivsades med nästan 1 1/2timme på gymmet ändå och nu är jag på topp igen, lagom till sänggående. Typiskt!

Wakeup

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 16:48:00 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Hallå, alla ni trångsynta och förvirrade stackars pajaser där ute, både kvinnor och män, som skapar och sprider sådant skitsnack som helt saknar substans - wake up!!
Istället för att ägna er åt falsk ryktesspridning skulle jag råda er att ta itu med era tråkiga och innehållslösa liv!
dessvärre kommer det alltid att finnas avundsjuka & miserabla satar där ute med meningslösa liv, som inte klarar av att vissa personer är mer framgångsrika än dom själva - då måste man genast hitta på saker som ställer dessa personer i dålig dager.
Tack & lov är inte majoriteten av människorna trångsynta, majoriteten inser att det handlar om avundsjuka och inget annat.
Och de som ägnar sig åt att skapa och sprida falska rykten, de gör bara bort sig själva. Men det kan dom gott få göra!  Begriper dom inte bättre så får dom helt enkelt skylla sig själva.


Falska rykten

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 07:33:18 | I kategori: | 0 kommentarer


Ett rykte utan ben att stå på kan ändå springa långt

Halloween

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 21:27:15 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Halloweenpartyt, en succe utan dess like. Hade dock inte väntat mig annat! :)

Känner mig lite som att nån har proppat hjärnan full med bomull. Svävar lite på små moln och vet inte riktigt vad klockan är, verklighetsuppfattning = noll. Helgens lärdom: jag är inte ung och van längre, fixar inte riktigt för få timmars sömn och för mycket alkohol.
Förvånas över hur i helsike man tidigare kunde klarade av att gå från krogen, hem på efterfest och sen iväg och jobba tidigt? Det var tider det, nu är det pensionärslivet som gäller... Sköna söndag.. skämt och sido..men jag tackar alla underbara personer som gjorde min kväll! Kärlek till er!! ♥

Bjuder på några av alla de fantastiskt vackra bilder som togs igår, luta er tillbaka och njut :) 

 

 

 


Paus

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 10:36:47 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Tar en paus i alla förberedelser inför imorgon och visar upp vår nya LILLA familjemedlem.

  


Många bollar

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 08:51:49 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Ja, det märks på bloggen då jag har på tok för många bollar i luften samtidigt.
Ibland önskar jag att jag hade 10 timmar till/dygn så jag hann med alla nära och kära. Jag hoppas alla ni som jag bryr mig om förstår hur mycket ni betyder, även om vi sällan ses. Och vilken enorm plats ni har i mitt hjärta!


DET RULLAR PÅ

Tidsskifte.
Vi har gått över till vintertid. Vilket för mig innebar en timmes sovmorgon.

Halloween/Allhelgona
Det närmar sig maskeradfest och alla bitar börjar falla på plats. Idag ska vi inhandla all sprit och imorgon är de dags att handla maten. 

Träning
Den flyter på lika bra fortfarande. Planerar just nu att börja få in lite coreträning 1gång/vecka vilket känns lite betungande då det blir att jag måste ta ännu mer tid från min så redan avsaknade fritid. Men allt löser sig, sa mannen som sket i vasken.

Renovering/inhandling
En ny torktummlare lever om i tvättstugan. Trapprenoveringen fortsätter och vi börjar närma oss slutmålet. Två nya utelampor kan nu lysa upp baksidan. Även vackert ljus i vitrinskåpet installerades och likaså i vardagsrumsfönstret.


 


RSS 2.0