Home sweet home

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 13:47:39 | I kategori: Träning/viktnedgång | 0 kommentarer


Efter en intensiv vecka så är jag äntligen hemma..Hemma till vardag, stress och bekymmer Men framför allt, hemma till MIN ÄLSKADE SAMBO!!! Guud vad vi har saknat varandra! Det är inte meningen att vi ska vara ifrån varran!
Och för att inte tala om vad som väntade då jag låste upp dörren.. Jag konkade och bar in all packning för att sedan upptäcka att hela huset är städat och all tvätt tvättad. Fantastiskt är bara förnamnet!
Sedan får jag skåda att alla sängkläder är bytt och att min älskling redan tagit tag i trapprenoveringen.
VAD KAN MAN MER ÖNSKA SIG? 


Jag ska berätta för er om min underbara vecka lite senare men nu måste jag packa upp resväskan, slänga igång en tvättmaskin och sedan fara in på träning.
Den som väntar på nå gott.....  ;)


Piggelin

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 13:34:22 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jaha, söndag igen då alltså. Ännu en vecka har passerat utan uppdaterad blogg. Tid, tid, tid..vart är du?

Känner mig oförskämt piggelin idag. Hade räknat med att få gå på sparlåga efter helgens festligheter, mest pga. sömnbristen. Jag har ju en förmåga att må lite som en säck potatis bra länge efter såna tillställningar nu för tiden. Men ett tidigt sänggående och massa vatten gjorde nog susen.

Nu är de dags att packa väskan innan jag beger mig iväg.
Möte med en älg

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 11:50:32 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Igår var de tur att jag hade sällskap på kvällsturen annars hade jag skitit på mig.

Vi gick ut ganska sent, det var kolsvart ute och vi tog den läskiga vägen mot soptippen. 
Nästan framme vid soptipsskylten hör Hans hur något prasslar i buskarna knappt en halvmeter framför oss, han lyser med ficklampa och plötsligt börjar de knaka och braka. Tunga stora kliv närmar sig oss.
En älg trampar ut. Han hade förmodligen tagit en lur när vi väckte han. 
Jag vet inte vem som blev räddast, jag eller herr älg, men jag skriker till, grabbar tag i Hans arm och vänder snabbt hemåt igen, joggandes.

Det är också ett sätt som man kan motionera på i Älandsbro!


Möte med en älg

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 11:50:22 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Igår var de tur att jag hade sällskap på kvällsturen annars hade jag skitit på mig.

Vi gick ut ganska sent, det var kolsvart ute och vi tog den läskiga vägen mot soptippen. 
Nästan framme vid soptipsskylten hör Hans hur något prasslar i buskarna knappt en halvmeter framför oss, han lyser med ficklampa och plötsligt börjar de knaka och braka. Tunga stora kliv närmar sig oss.
En älg trampar ut. Han hade förmodligen tagit en lur när vi väckte han. 
Jag vet inte vem som blev räddast, jag eller herr älg, men jag skriker till, grabbar tag i Hans arm och vänder snabbt hemåt igen, joggandes.

Det är också ett sätt som man kan motionera på i Älandsbro!


Impulser

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 13:06:10 | I kategori: Träning/viktnedgång | 0 kommentarer


En vecka sedan jag sist uppdaterade er med min fantastiskt spännande vardag gud så ni måste vänta på mina intressanta inlägg:D haha
Får fortfarande inte tiden att räcka till, jobb, träning och de sociala livet tar mina få timmar. Hade inte klagat om någon uppfann en extra dag i veckan.

Så..vad är de som försegår då?
Jo, träningen flyter på, ordentligt också. Har faktiskt lyckats få bort en hel del kilon trots att jag inte direkt lagt ner så mycket energi på att ändra om matintagena. Så jag är rätt så nöjd.
Fortsätter i samma takt eller rättare sagt höjer tempot lite from denna vecka.
På söndag far dessutom bla jag och svärmor iväg på "personlig-utvecklings-vecka" med bla Karin Sandin(som skrivit nyutgivna boken Du, ett varumärke). Ser verkligen fram emot att få komma iväg!
Och efter det är planen att köra på intensivt fram till jul. Fortsätta lägga tid på mig själv..Mig, mig och mig!:)
Men efter att vi rådfrågat och gjort upp planer tillsammans med vår egen coach kanske planen ändras, det vet vi ju inte..

Men jag ska inte tjata på om träning bara..sånna bloggar finns det på tok för många av..går istället vidare till helgens bravader:
Ja, en härligt helg har precis passerat.
Lördag förmiddag spenderade jag i birsta med frida, det shoppats hejvilt. Men rackarns va mycket bättre jag mår av att få slösa lite pengar ;D Mestadels kläder till mig själv (som till 50 % iallafall var välbehövligt!) Därefter for vi mot sundsvall och Shanti för att pierca frida. Och lika impulsartat som hela birstashoppandet var så kom även jag hem med 2 nya hål.
På kvällen var vi bjuden till Ak & Mathias på härliga 3-rätters, samtidigt som vi smed de sista planerna inför halloween. Nu känns allt ganska klart, smådetaljer kvar bara. 
Söndag åts det middag hos mammsen där vi kikade igenom lite bilder från systers bröllop.. Att det sedan även diskuterades fler bröllop är en helt annan historia. =)

Vinterhandlar

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 09:05:14 | I kategori: | 0 kommentarerNya vinterkläder på väg hem bla dessa:À la Jamie Oliver

Publicerat: 2010-10-10 Kl: 12:56:20 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Redan Söndag, helgen har susat iväg, som vanligt. Helgen räcker inte till för allt jag vill hinna med, speciellt inte när jag jobbar.

Igår var vi på en liten flyttmiddagsbjudning hos Adrian. Inte så att han redan flyttar hem utan han byter bara lgh.
Han bjöd på en gudomlig laxrätt a la JamieOliver. För att sedan avsluta med en typisk australiensisk söt efterätt. Och idag tackar jag gud att vi kickat igång musklerna igen för annars hade jag idag legat nerbäddad med träningsvärk i magpartiet. Vi skrattade i stort sett från att vi klev innanför dörren till vi gick hem. Som vanligt med de gänget! :)

Annars då? Jo..hösten är här. Den gjorde entré med stormsteg för någon vecka sedan och brer ut sina armar över stan, mer och mer för varje dag. Det blåser starka vindar men jag trivs. Jag gillar hösten, kanske inte mest av alla årstider men det är ju så vackert med alla färger! Vi lämnar värmen och grönskan bakom oss och går in i våra hus och boar med tända ljus kryper upp i soffan med en filt. Gärna en varmkoppchoklad och härligt sällskap också.


Förföljd?

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 22:27:01 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag känner att jag måste dela med mig av en obehaglig upplevelse som jag var med om idag. Jag blev huvudperson i en verklig version av mina mest fruktade mardrömmar. Jag blev jagad eller rättaresagt förföljd.
Till skillnad från mina mardrömmar kunde jag se vem som förföljde mig. Vem jag var jagad av.. Det var en man i 30års åldern.

Jag befann mig mitt på ljusa dagen inne i stan. Var och fikade me några släktingar och när vi skildes åt upptäckte jag att personen som suttit bordet bakom oss, och slösat största tiden stirrandes på mig, nu gick bakom mig.
Först tänkte jag att det var en människa som av en slump skulle åt samma håll som jag. Sedan blev det uppenbart att det var jag som var någon slags gps. Saktade jag in, saktade han in. Bytte jag håll så bytte även han håll. Stannade till vid en bankomat och då började han plötsligt onormal kvickt att sakta ner farten..tills jag var färdig, då var han plötsligt rask i takten igen. Började känna mig illa till mods och ökade farten.. Det gjorde han också.

Men tillslut, med min fantastiska fantasi, tar jag upp mobilen och låtsats att jag pratar med en person som skall hämta upp mig om bara någon minut. Jag saktar åter ner farten och han är nu nära.. stannar till och snabbt står han precis brevid mig. Några sekuner (som snarare kändes som flera minuter) står han stilla men sätter sedan fart åt höger. Jag drar en stor suck av lättnad och speedar på som tusan!
Hela vägen till träningen fick varje tecken på att en person var i närheten av mig att rycka till. Han hade ju förmodligen hört precis vart jag skulle. Han satt ju och lyssnade på hela våran konversation under fikastunden.Det hela gick bra iaf..frågan är väl nu om jag inbillat mig det hela eller om han faktiskt följde efter mig?

Underbart vad trygg jag känner mig just nu!


Framsteg?

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 09:21:48 | I kategori: Träning/viktnedgång | 1 kommentarer


Inte ens lite träningsvärk idag. Det måste ju bero på att jag gått och blivit vältränad!? ;) Eller troligtvis inte, men det kändes inte som en plåga att kliva ur sängen. Kanske har chockbehandlat kroppen ett tag nu så den har vant sig? Jag gjorde ju framsteg igår: första gången på ett pass som jag inte känner att jag håller på att dö.


Höstvindar

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 15:55:41 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Mm, nu är verkligen hösten här i Härnösand och tyvärr drabbade det dagens inplanerad långprommis. Får göra ett nytt försök efter träningen ikväll.

Hur som så har det varit en helt makalös helg i göteborg på alla sätt och vis. Lördagen var helt fantastisk med ett underbart vackert bröllop i botaniska trädgården som, trots buller från ambulanshellikopter & evigt tjat och pikar om att det nu är min tur, var ljuvligt!
Att få vara med och se när två förälskade människor inför släkt och vänner ger sina löften till varandra är en stor stor förmån. Att det sedan är ens älskade syster som står där som brud må ju vara det finaste man kan skåda! En hel del tårar bland både kvinnor och män. En mycket vacker brud och en mycket stilig brudgum. Det kan inte bli finare än så!!RSS 2.0