Sköna Söndag

Publicerat: 2010-09-26 Kl: 22:15:43 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Ännu en helg har passerat och det är dags för jobbvecka igen. 
Och ännu bättre, det är dessutom dags för systerysters bröllop i härliga Göteborg. Spännande och fruktansvärt förväntansfullt!


I lördags firade vi Anders 60års dag. Fylld med massa skratt,god mat och dryck. Smakprov:

  
Och just de, jag har även glömt att berätta att jag klippt mig. Korthårig som tusan. Har ingen bra bild men jag bjuder på denna sålänge. Det är alltså lite längre på ena sidan och superkort på den andra.


Nöjd ändå

Publicerat: 2010-09-24 Kl: 22:26:35 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Har stressat som en galning de senaste veckorna. (egentligen hela mitt liv om vi ska vara petig, men..) 
Och nu när de äntligen är fredag och ledig helg så kan jag ändå inte ritkigt komma i fas, känns som jag har glömt något. Men nu är det faktiskt helg, dags för 10 djupa andetag och försöka släppa stressläget.
Trots att jag dragit ner på timmar så tar numera istället träningen de mesta av min fritid. Hur hinner alla med att jobba,träna och ha ett socialt liv på veckorna? Jag imponeras av er iaf, hur ni än gör! (Jag ska också lyckas!!)
Tur att jag iaf kan öppna lönebeskedskuvertet som damp ner i brevlådan idag, öppna det några tusen gånger om, le tills det värker i käkarna för att sedan känna mig vääääldigt nöjd med min tillvaro. Varesig jag har lite fritid eller ej. ;D

Dags för sägen, kurera bort förkylningssymptom med massa halstabletter och några kartor esberitox, men framförallt få lite välförtjänt sömn

Godnatt mina vänner!


Trotsåldern

Publicerat: 2010-09-24 Kl: 12:24:03 | I kategori: Träning/viktnedgång | 0 kommentarer


Igår trotsade jag mina förkylningssymtomer och begav mig iväg för ett träningspass. Hans försökte få mig att stanna hemma men ångesten och skuldkänslorna tog överhand. Nu när jag äntligen har kommit igång med både kost och motion så är det bara att ligga i. Envisare än envisast!
Och idag får jag lida för det, halsontet gör sig ännu mer påmind och det känns inte så jätte roligt att vara på jobbet idag. Måste ringa baby och be han köpa med sig den gudomliga medecinen esberitox. Jag ska motarbeta förkylningssymptomen, nu jävlar är de krig! Jag ska inte bli sjukt, har inte tid att bli sjuk!!


Omotiverad morgonträning

Publicerat: 2010-09-21 Kl: 09:46:10 | I kategori: Träning/viktnedgång | 0 kommentarer


Började dagen med en liten promenadvända. Det var... blött, kallt och extremt omotiverat. Men samvetet vinner över den tanken för det mesta. 4000 steg rikare innan kl 8, inte illa pinkat. Morgonträning är inte riktigt min grej, jag har svårt att komma igång. Duschen nästa.

Skumbad

Publicerat: 2010-09-20 Kl: 10:58:47 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Trots att de är måndag så slapp jag juice i filen idag iaf. Har fått mig ordentligt med sömn inatt trots de få timmarna.
Och nu när jag är mätt och belåten funderar ja om jag ska ta mig an ett konditionspass eller om jag egentligen bara ska ta en bad, slappna av en stund och tänka på mig själv.
De sistnämnda låter ju betydligt mer lockande och jag hinner nog med ett pass med flås ikväll istället.
Så sagt och gjort, så är de dags att jag sätter fart och börjar tappa upp vatten för på eftermiddagen ska jag ta mig en fika med sötaste malin och goa patrik. Perfekt sätt att starta veckan. :)Höstlöven dansar

Publicerat: 2010-09-19 Kl: 22:09:21 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Efter en fullproppad och hektisk helg/vecka för både oss och Ak&Mathias så satt det perfekt med en utsökt 2-rätters på Royal som avslut på helgen och härlig början på ny vecka.
Att vi sedan kom hem med både en kasse kantareller samt äppelpåse visar väl egentligen bara att hösten verkligen är här nu. :)
 


 

 

 

 


Pojkdrömmar

Publicerat: 2010-09-18 Kl: 21:31:41 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Jag inledde morgonen med att hälla apelsinjuicen i filen. Väldigt lyckat! Den åkte rakt ner i slasken och sedan begav jag mig till jobbet. Efter en stor kopp kaffe på jobbet började jag vakna till liv. Trots att jag sovit som en utslagen säl så känns det som det fattas ett par timmars skönhetssömn. Skyller på att jag inte haft många jobbarhelger den senaste tiden och verkligen vant mig med att ligga kvar de där extra minuterna på lördagsmornarna.
Ja, som jag sa så är de alltså jobbhelg för min del. Vilket innebär att det inte blir särskilt mycket annat gjort här hemma eller någon annanstans heller :) Vilket är ganska skönt faktiskt.
Vi gjorde ju desto mer igår när vi vid lunchtid for ut till gånsvik för att starta projekt dikgrävning. Som tur var så va det uppehåll hela dagen och det blev inte allt för mycket gegga och lera. Hans fick sitta på sin grävare och styra spakarna upp och ner, hit och dit samtidigt som lyckan i hans pojksjäl lyste starkare än starkas. Själv stod jag mest och pekade och styrde. Dock visade de sig att det var bra pekande och styrande. Hans föreslog (med glimten i ögat) att jag skulle söka jobbet som arbetsledare på skansa.

Rättelse

Publicerat: 2010-09-17 Kl: 09:44:45 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Nu ska vi inte inbilla någon att jag är en stark moderat in i ryggmärgen.

Rättelse:

Jag vet inte om det finns något parti eller block som är helt bäst för landet..Nej, egentligen är jag så trött på den politiska nedskräpningen. Alla partier lovar samma saker – mer pengar till allt och alla. Det är klart att vården ska fungera, barnen ska ha det bra i skolan, alla ska ha rätt till eget rum på ålderns höst, vi ska inte sära på gamla par, miljön ska skyddas och så vidare...

Jag har gjort en hejdundrans många "vilket-parti-passar-dig-test". Jag har gått igenom deras hemsidor och deras politik. Vad som lovas att ta tag i direkt, vad som skjuts på och vilka lagar som blir kvar. Summa sumarum så visade det sig att moderaterna tar tag i några av mina viktigaste värderingar. 
Att dom sen dessutom har många lagar och beslut som innebär att vi folket SJÄLV väljer hur vi ska göra, kan ju inte vara fel på något vis. Förstår ni vad jag menar? Dom bestämmer inte vad vi alla ska göra utan anser att varje familj och individ måste få ta beslutet själv ifrån den ståndpunkt man har. Och de tycker jag är toppen!
Det betyder dock inte att jag hatar alla andra partier eller att jag inte förstår mig på de som väljer att rösta på något annat vis. Det tåls att upprepa: Självklart har vi människor inte samma värderingar eller står på samma plats i livet.
Rättare sagt så har alla mina "vilket-parti-passar-dig-test" visat att jag ligger ganska lika kring många av partierna med undantag att moderaternas stapel alltid hamnat några steg högre upp eftersom dom tar tag i mina hjärtefrågor.Det här var sista gången jag ska gnälla om politiken, nu går vi tillbaka till de normala bloggandet. Tack för mitt ord.


 


Minister lovordar Härnösand

Publicerat: 2010-09-16 Kl: 21:10:15 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Och inte minst RIK Assistans!! :)
(Bilder från Harnosand.se)

 


Frågelådan öppnar valdebatt

Publicerat: 2010-09-16 Kl: 20:31:22 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Fick en fråga om jag kunde förklara lite om varför jag lägger min röst på moderaterna. Det gör jag gärna Men det är ju ett svar som egentligen kräver så mycket mer än ett kort och snabbt blogginlägg. Dock ska jag göra ett försöka att punkta upp några få av de, för mig, viktigaste delarna som gör att moderaterna vinner min röst.

Barnomsorg

Vårdnadsbidraget.
För att ge alla föräldrar möjligheten att tillbringa mer tid med sina barn.Vårdnadsbidraget möjliggör en mjukare övergång för barnet mellan att vara hemma med föräldrarna och börja förskolan. Föräldrarna kan välja att förlänga föräldraledigheten eller korta sin arbetstid tills barnet fyller tre år. Vårdnadsbidraget ger maximalt 3 000 kr i månaden.
Barnomsorgspeng
Ökar föräldrarnas valfrihet av pedagogiska verksamheter. Föräldrarna ska kunna välja bland en mångfald av utövare av förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg, som passar barns och familjers olika behov och som självklart ska uppfylla kvalitetskraven. Moderaterna tycker att de är föräldrarna och inte kommunen som bäst vet vad deras barn behöver.
Föräldraledigheten
Man får i varje individuell familj bestämma över hur man delar upp det. Tycker jag är riktigt bra eftersom varje familj är helt unik och ska inte bli tvingad att dela på föräldraledigheten.
Skola
Ingen tvingas till att läsa in högskolebehörighet. Yrkesutbildningarna får vara kvar och bli fler och bättre gymnasiformer.
Privatiseringar eller rättaresagt vårdval.
Det innebär att man som patient väljer vilken mottagning man vill gå till. Om man inte är nöjd kan du välja att lista sig någon annanstans. Fokus hamnar på vårdens kvalitet och service.
RUT&ROT avdragen
Förutom att vi som gör avdragen vinner på det så ger det ju också oerhört många människor jobb!
LOV lagen
Som är till för de äldre. Så att de kan få bestämma mer över sina liv och kvaliten på den vård och hjälp som de behöver.
Ekonomi
Göra det mer lönsamt att arbeta genom fortsatta sänkta skatter för främst låg- och medelinkomsttagare.
Företagande
Förenkla möjligheterna på flera vis att starta och driva företag.

Dessutom vill jag ge dem ytterligare 4 års chans. Dom har ju faktiskt infriat ovanligt många löften, för att vara en regering. Skämt och sido.
Att vi med facit i hand också här i Härnösand fått oerhört mycket gjort denna mandatperiod gör ju inte saken sämre. Bla att dom har fått fler i arbete här - regionens lägsta arbetslöshet. kvaliten i skola och vård har förbättrats och utvecklas. M.m... 
Dom försöker helt enkelt lyfta fram Härnösand och kommunens framtida potential.

Valdagen närmar sig

Publicerat: 2010-09-16 Kl: 10:03:29 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Det är nästan tabu att prata om sin politiska syn idag. Man möter ofta rädsla och nervositet då frågor kring politik kommer. Jag har inte varit särskilt starkt insatt tidigare men har de senaste halvåret försökt sätta mig in mer och mer. Dessutom har jag inte tagit del i politikensfrågor pga av rädsla. Men nu är de dags att jag även i politiken vågar stå upp för mina åsikter och värderingar. Varför ska inte jag få välja de parti som representerar mig bäst?
Att andra har sina åsikter och värderingar är inget jag inte förstår..tvärtom, alla lever vi olika liv och utifrån våra förutsättningar har vi oerhört olika syn på hur sverige ska förbättras.
Det jag menar är att jag nu, bättre sent än aldrig, inte tänker fortsätta hymmla med mina värderingar.
Senast härromdagen var jag tvungen att försvara mina åsikter kring politik och nu tar jag istället steget och står istället för min åsikt.
Den dag jag själv börjar kontrollera vad andra människor ska rösta på (eller tycka) hoppas jag att NI säger upp kontakten med mig. Om jag ska gå och kräva att mina vänner/familj ska ha samma åsikter som jag så kan jag ju gå och dra något gammalt över mig...


Jag lägger min röst för moderaterna


Ni är fantastiska!

Publicerat: 2010-09-12 Kl: 11:41:50 | I kategori: Träning/viktnedgång | 2 kommentarer


Som lovat så ska jag ge er en update på vad som hände igår. Men jag vet inte riktigt hur man sätter ord på allt som jag fick uppleva. Ska försöka ge er en snabb överblick hur min kväll såg ut.

Blev alltså upphämtad av två otroligt snygga damer, med förbundna ögon virrade dom runt mig innan vi kom till slutdestinationen där jag försökte ta mig över trotoarkanter,plattor och till sist trappsteg för att sedan låta mig öppna ögonen och få världes shock! Med grattisrop, serpentiner och tutor blev jag välkommnad av mina kära vänner.
Så där stod jag alltså, i hallen hemma hos ak där mina vänner ordnat en överraskningsfest för mig.
Champagnekorken flög och vi skålade i bubbel. Fick sätta mig till bords och bli serverad utsökt mat. 
Överaskning på överaskning avlöstte varrandra. Jag blev uppassad och fick känna mig som en prinsessa. Allt från gåvor till underbara tal fyllde kvällen. Även massa bölande och lyckorus över hur fantastiska vänner jag har! Jag förstår fortfarande inte vad jag gjort för att ha förtjänat allt detta!? Hemliga gäster kom allt eftersom och tillsist var vi alla samlade..Min älskade sambo och mina underbara vänner.. Vi spelade spel, sjöng, dansade och roade oss hela natten lång.
Åh jag är så lycklig! Som har min familj och alla mina vänner. En av de bästa och varmaste kvällarna i mitt liv.

Tack tjejer för allt jobb jag vet att ni lagt ned! Tack alla som kom och alla som på något sätt deltog i kvällen. Ni är underbara, ingen har någonsin gjort så fint för mig!
Jag ska faktiskt bjuda på lite bilder lite senare..först en alvedon, ett stort glas vatten och en dusch. Sedan dags för ännu mer smörgåstårta :)


 

    


Ett år äldre

Publicerat: 2010-09-11 Kl: 15:07:58 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Och en massa presenter rikare..

Sista tårtgästerna har precis gått och det blir bara en snabb uppdatering innan jag hoppar in i duschen.
Har nämligen fått order om att stå färdig för upphämtning och bortrövning kl.16:00. Samt ledtråden: 80-tal.
Mer än så vet jag inte, så mer än så kan jag inte berätta.
Men jag lovar att ge er en ordentlig update imorgon, om jag lever :)

Kram på erKnackar på dörren

Publicerat: 2010-09-05 Kl: 20:56:40 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Supertrevlig helg! Supertrött och en väääääldigt mätt Sandra ligger utslagen i soffan. Ännu en helg har passerat och måndagen knackar på dörren. Dags att rulla upp ärmarna för att gå tillbaka till arbetet. Tänk om helgen kunde vara lite längre, känns på tok för kort!

Förutom fjärilsmålning så har jag spenderat helgen med lite shoppade i birsta med friday samt thaimats lagande med baby, ak, mathias och adrian.
Idag har vi mest bara myst.. Älsklingen blev ju 1 år äldre och fick därför bestämma hela dagens innehåll. Så även middagsvalet: Fläskfilé med potatisgratäng. Mer firande blir det på lördag då släkt och vänner kommer och äter tårta med oss. :)

Nej, nu tycker bestämt att jag hör sängen ropa mitt namn men först bjuder jag på lite bilder...


Thaigryta samt vårrullar.

 

Skrattfyllt(!) picassospelandeFödelsedagsmiddag till älsklingen:


Butterflies & Hurricanes

Publicerat: 2010-09-04 Kl: 01:19:38 | I kategori: Våran vardag | 2 kommentarer


Veckan är alltså äntligen till sin ända och jag är för en gångs skull riktigt pigg och glad! Nästan sprudlande glad faktiskt. ;)

Min sambo har rymt iväg på firmafest så fredagskvällen tillbringades med min älskade Ak.
Vi besökte Ingela och grattade henne på födelsedagen.. Lite paket och godsaker, precis som det skall vara. Sedan begav vi oss hem och vi påbörjade min fjärilsmålning i sovrummet. Den blir nog helt okej när den väl blir färdig. Tur att man har gott om tålamod. 
 
På tal om fjärilar och födelsedagar så har jag idag fått veta att jag inte får planera in något på lördag kväll. Firandet med släkt och vänner på förmiddagen måste avslutas redan vid 16, för då är det nämligen inplanerat att jag ska bli bortrövad av mina vänner.
80 tal är allt jag vet..och allt jag får veta. Inget mer.. Läskigt.. men spännande! :) Hoppas jag har skött mig - så inte dom drar iväg med mig, låser in mig i en kista och dumpar mig i havet. :D
Ne, skämt och sido...Vad kan dom nu tänkas ha hittat på och inte minst, vilka är det som har hittat på detta?
Gud vad jag ska fundera mig grön i veckan..Saaakta men säääkert


Sova sova säng

Publicerat: 2010-09-01 Kl: 09:54:46 | I kategori: Våran vardag | 1 kommentarer


Ja, inatt fick vi alltså sova i våran nya fina säng. En födelsedagspresent från svärmor. Vi fyller ju egentligen inte år förns nästa vecka men vi fick var tvungen att ha en ny säng så hon gav oss den redan nu. Toppen, verkligen toppen!:)
Nu ska jag bara damsuga av golven och stryka på gardinerna så blir det riktigt mysigt där. Jag ska även få upp lite fotoramar och se till att få den där väggmålningen blir färdig innan nästa helg. Kommer bli great! ;)

Ni undrar säkert över den dåliga uppdateringen också. Det har helt enkelt varit så mycket annat på gång att den fått lida. Såå..förutom en makeover i sovrummet så har hugo tagit steget och blivit ett år, lilla pojken..redan 1 år!!Sjukt! Och sen har jag och Ak verkligen kickat igång träningen, som nu flyter på bra. Gräsmattan på baksidan växer så det knakar också och allt underarbete gav verkligen resultat. Men sista men inte minst, sommarschemat är färdigt och äntligen går vi tillbaka till den vanliga vardagen med normala tider! Vilket även betyder mitt vanliga sociala liv :) 


 
 


RSS 2.0