Lova lova lova

Publicerat: 2012-03-28 Kl: 10:33:00 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Om en vecka ska jag på återbesök hos min barnmorska. Då är det dags för efterkontroll av min kropp.
Jag vet inte direkt om jag ser fram emot undersökningen men däremot besöket hos Ingela.
Jag har saknat henne. Så fantastisk är hon..och så fanastisk har hon varit båda mina graviditeter.

Hon har faktiskt redan fått träffa Ida en snabbis men till veckan ska hon få träffa henne ordentligt.
Jag ska visa vem det var som låg i den där magen som hon mätte och mätte vecka efter vecka.
Förutom det så ska hon ju som sagt undersöka mig och vi ska prata om preventivmedel. Jag har inte haft något preventivmedel sen...ja, så längesedan att jag inte ens kan minnas. Skulle tippa på en sisådär 5-6 år tillbaka. Det har inte funnits någon anledning men nu kanske det skall tänkas över, för nog vill jag vänta lite till innan jag blir gravid på nytt.

Jag tyckte inte riktigt alla ggr att det var så skoj att vara gravid och jag hatade förlossningen MEN jag älskar resultatet.
Jag lovade mig själv att aldrig mer utsätta mig för en graviditet när jag låg och spydde på badrumsgolvet dag ut och dag in, jag lovade det efter den smärtsamma ryggvärken när jag inte kom i sängen, jag lovade igen när jag inte kom ur den. Jag lovade det när jag inte längre kunde gå ut som jag ville.
För att inte tala om hur mycket jag lovade när jag låg som ett kolli i sjukhussängen efter förlossningen. Jag lovade....

Sen kom Ida, min kropp har börjat återhämta sig och jag har börjat njuta på riktigt.
Nu har jag har lovat mig själv att försöka göra om allt det där. Någon gång. Men inte riktigt än..så till veckan är det jag som lyssnar till Ingelas preventivmedelsråd :)

Lågt blodtryck

Publicerat: 2012-03-28 Kl: 07:20:00 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


Jag har ju haft väldiga bekymmer med yrselanfall sen förlossningen, detta berodde bla på att jag tappade så pass mycket blod. Allteftersom min kropp läkte så skulle jag sakta men säkert se förbättring så jag har inte direkt varit superorolig...
När min förlossningsläkare så även förra veckan sa att jag kunde vänta mig att det tog lite tid med tanke på vad kroppen fått utstå så antog jag att det var helt normalt..
Man kan ju dessutom inte påstå att jag fått tid att ta hand om mig själv och inte heller haft möjighet till ordentlig återhämtning så jag har kämpat på, tills igår....
Då fick jag inte bara mina vanliga blodtrycksfall utan denna gång svartnade det på riktigt, mina ben bar mig inte och jag föll ihop.
Tackgodegud hade jag inte Ida i famnen, vill inte ens tänka på vad som då hade kunnat hända...
Hur som helst skulle jag enligt läkaren bege mig direkt in till sjukhuset för en koll.
Blev placerad i väntrummet med besked att 14:20 skulle jag få komma in..15:20 satt jag fortfaranade kvar på samma plats.
Som tur var kunde Hans ta ledigt på eftermiddagen så han och Ida fick för första gången klara sig själv och jag fick prova på att vara "bara" Sandra en stund. Sen kan man väl inte påstå att det var någon roande egentid att sitta i ett väntrum med sprängande huvudvärk.

När jag tillslut fick komma in såg dom ganska snabbt att jag hade ett sjuhelsike lågt blodtryck och då blev man plötsligt tagen på allvar. Därefter ursäktade dom sig för att det hade tagit tid och jag fick faktiskt förståelse när jag därefter även fick förklaringen till den långa väntetiden. (men det är en annan historia)

Nu är jag ordinerad vila, måttlig motion och rådet att ta emot avlastning av de runtomkring mig. Iaf tills kroppen fått en chans att återhämta sig.
Nu vet vi ju alla precis hur lätt det är att vila och få tid till sig själv med en pigg liten tvåmånders bebis som kräver all min uppmärksamhet.

Men bättre kan och ska det ju faktiskt bli..Hans har ju numera möjlighet att ställa upp mer både helger och kvällar så snart är vi som en vanlig familj igen och då kanske min kropp blir sig själv.


2 Månader

Publicerat: 2012-03-25 Kl: 03:40:00 | I kategori: Ida 0-3 månader | 0 kommentarer
• Kan kravla sig fram någon cm
• Nästan alltid glad, väldigt lättroad.
• Sov mellan oss tills ca 1½ månad & sover nu själv i spjälsängen
(Sover mestadels mellan ca 23.00 - 04.00 äter och kan sedan oftast somna om igen till ca 08.30)
• Äter ca var 2-3:e timme på dagen.
• Äter bara ersättning.
• Börjat skratta med små ljud.
• Börjat att hålla huvudet uppe själv.
• Hittat händerna.
• Griper tag i föremål mer.
• Alltid något i munnen, napp eller handen.
• Stadig blick, håller ögonkontakt länge.
• Har många nya ljud för sig.
• Använder strl 2 på blöjor men snart dags att byta.
• Växt ur de mesta i strl 56, påbörjat strl 62.
• Älskar att mysa med snuttefilten på/kring huvudet.
• Väldigt intesserad av färgglada leksaker.
• Magknipet på kvällen består men är betydligt bättre.

Tiden går fort

Publicerat: 2012-03-23 Kl: 20:15:05 | I kategori: Ida 0-3 månader | 0 kommentarer


Meeeen vad tiden går fort när man har roligt. Jag uppdaterar fasligt dåligt..

Massagen i föräldragruppen var inte så imponerande, den skippar jag.. vi håller oss till magknipsmassagen som funkar bäst för oss.
Det blev inge öppnaförskola i tisdags, de rekomenderades att de allra minska skulle undvika pga RSviruset så vi var och åt födelsedagssmörgåstårta som chefen min bjussade på istället.
Favoritfaster var här, myste och åt middag med oss härromdagen.
Vi var och sa hejdå till farmor gunilla som behövde en liten Idados innan dom sticker utomlands i 2 veckor. (Inte alls avundsjuk..nejdå)
Jag hade min härliga dejt med Lisa..Lisa, som förövrigt strålar såå med sin vackra mage, bjöd på lyxfika i form av både bullar, tårta och jordgubbar. Vi hade en gemytlig eftermiddag med massa trevligt snack och jag var fylld med så mycket glädje när vi vandrade därifrån (några presenter rikare dessutom)
Oj vad det känns som om allt i mitt liv går i repris när jag lyssnar på hon..Vi tänker så väldigt lika och delar så många liknande upplevelser.
På tal om gravidmagar så har jag dessutom hunnit med en fika med jossan också. Som även snällt lånade ut ett av sina nya inköp till oss, en ergobaby som vi nu ska prova..Supergulligt av henne.
Annars är jag ju suverän att gå på all reklam och spendera hela plånboken för att testa alla dyra prylar som ska underlätta vår vardag och som mestadels används sisådär 1-2 ggr för att sedan läggas tillbaka i förpackning..

Sen var vi även på BVC igår. Ida väger 5920 och är 60cm lång. Längd och viktkurvorna följer nu varandra i nästan exakt samma fas.
Barnmorskan var fasligt nöjd, så även läkaren som undersökte henne. Imponerad blev dom dessutom av hennes fina utveckling. Wow, stolt morsa som sträckte lite extra på sig. (Som om jag hade med det att göra) hoho

Ja, 6kilos klump snart alltså...Det är helt sjukt. Hon är bara en liten plutt, en liten bebis som jag bär runt på hela dagarna. Som somnar som en liten boll på mitt bröst. Hon badar i en liten balja som till&me behöver en insats för att hon inte ska drunkna, har en handduk som badlakan och går att tappa bort i en dubbelsäng. Men vågen säger att hon nog borde flytta hemifrån om några veckor.

Jag har lärt mig förstå vad det är hon säger nu. Mestadels iaf...Jag vet när hon skriker för att hon är hungrig, jag vet när tårarna betyder trötthet, jag vet när hon gråter för att magen gör ont.
Vi förstår varandra nästan jämt. Hon lutar sitt lilla huvud och bulliga kind mot min axel och vet att hon är trygg där.


Annars då. Jo, jag hinner varken skita eller dusch när det passar mig längre och när det passar henne har jag ingen lust, ingen nöd eller ingen tid.
Jag förstår inte hur jag inte hinner med tanke på att vi är det slöaste radarpar på detta klot. Men jag hinner i alla fall inte. Eller så är det inte så prioriterat längre :)

Redan söndag

Publicerat: 2012-03-18 Kl: 20:11:52 | I kategori: Våran vardag | 0 kommentarer


De här bilderna sammanfattar vår helg ganska bra - lugn och mysig. ♥
Igår njöt vi av vårsolens härliga strålar, rastade barnvagnen på en runda i stan och gjorde ett stopp hos gammelmormor&morfar på fika innan vi fortsatte till mormor&morfar(mina föräldrar alltså) på gómiddagdag..lika gott och trevligt som vanligt!
Idag gick hela familjen på långpromenad in till stan & tillbaka. Sämre väder än gårdagen dock, men med asfalt under fötterna och en sol som titt som tätt kikade fram bakom molnen är jag inte den som klagar.

Så var helgen redan över och en ny vecka väntar, en vecka fylld med aktiviteter..vi ska bl.a börja med massage i föräldragruppen, Ida ska få träffa farbror doktorn på kontroll, jag ska få träffa lisa med mysmagen, förhoppningsvis kommer faster annakarin ut på middag någon dag och kanske blir det ett besök på öppna förskolan också..

Jag tycker faktiskt att vi har fått ganska bra rutin på tillvaron som en liten familj på tre(5) medlemmar!
Det går inte en enda dag utan att jag tänker på hur lyckligt lottad jag är som har mina fina älsklingar!!!


Öppna förskolan

Publicerat: 2012-03-16 Kl: 20:52:47 | I kategori: Ida 0-3 månader | 0 kommentarer


I tisdags trotsade vi orkanvindarna och tog tillsammans med Annika & Elliot en promenad bort på öppna förskolan.

Det blev en mycket mysig eftermiddag, välbehövligt efter en förmiddag med mycket kinkighet från den lilla damen.

Fick se både William & Elijah för första gången i verkligheten och Ida fick göra en avgjutning av fot & handavtryck.

Det blir definitivt många fler besök där framöver!

Många intryck senare så tog en utslagen mamma och dotter därefter en prommis till pappsens jobb.

 

 


Ny bärsjal säljes

Publicerat: 2012-03-14 Kl: 12:26:38 | I kategori: Till Salu | 0 kommentarer


Babylonia Tri-cotti

Någon som är ute efter en bärsjal. Den jag säljer är svart och helt ny i strl:M
Inköpt på babyproffsen för 1 månad sedan.
Endast provad 2-3 ggr, korta stunder.

Nypris: 695:- Nu: 495:-

Tri-cotti är en enkel och snabb bärsjal i trikå som inte behöver knytas, den är bara att ta på. Det gör den till den enklaste av alla bärsjalar samtidigt som den är mjuk och mysig.
Barnet kan bäras i flera positioner, både i vagga och upprätt.

Klicka Här för att läsa mer om den
Lycka

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 08:54:00 | I kategori: Ida 0-3 månader | 0 kommentarer


Jag kan inte med ord beskriva lyckan som sprudlar i min kropp.
Att ha en nöjd bebis som inte har ont kan inte jämföras med någon annan lättnad jag någonsin kännt.
Det kom inget magknip igår heller, inget lidande och inget hjärtskärande skrik.

Det är en lycklig mamma som idag ger sig ut på äventyr.. Vi ska bland annat gör ett besök hos Malin och träffa lilla kelly :) tänkte innan det försöka hinna springa in och få en dos Fridaenergi också! Då är min dag komplett.


Världens finaste leende

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 20:32:00 | I kategori: Ida 0-3 månader | 1 kommentarer


Vågar knappt säga det men klockan är snart 21 och inget magknip har påbörjats än...

Med undantag för igårkväll (då jag förövrigt slarvade med både massagen & minifom) så blir det isåfall tredje kvällen utan hjärtskärande skrik.

* Peppar, peppar *

Håll tummarna!

 

 


Trött mamma

Publicerat: 2012-03-09 Kl: 11:21:34 | I kategori: Ida 0-3 månader | 0 kommentarer


Vi har, för er som inte vet, haft en mildare variant av spädbarns-kvällskoliks-skrik varje kväll med Ida.
Det kommer nästan exakt samma tid varje kväll, varar ungefär lika länge(ca 40min) och inget hjälper.. men det går över lika snabbt som det kommer...

MEN igår kom det inget skrik. Det var två förvånade föräldrar som bara satt och inväntade magknipet timme efter timme..Det var för bra för att vara sant.. :)

Och det var det! Istället blev det hejbaberiba då vi skulle gå till sängs.
Ida släppte alla sina fantastiska sömnrutiner som jag så gladeligen vant mig vid den senaste tiden och istället så bestämde hon sig för att vara vaken från 22-05.
Man kan säga att jag var en smått förtvivlad mamma som vid 5 snåret var nära att ge upp när hon äntligen slumra in och sov nästan 1½ timme. Sedan var det fullrulle igen, dags för mat och närhet.

Först trodde jag att det berodde på förkylningen vi haft här hemma men sen gick det upp ett ljus för mig..
Visste att jag bara för ett tag sedan hade läst om utvecklingsfaser & tillväxtperioder.
Och kom tillslut, efter lite efterforskning, fram till att hon är i andra fasperioden nu och kände mig betydligt lugnare..trots att detta isåfall betyder att jag förmodligen har några jobbiga dagar framför mig...men det känns lättare att klara av det när man vet varför. Det är ju lätt att en mammas tankar vandrar iväg i oro när ens lilla skatt inte blir nöjd och kommer till ro.
Nu ska jag idag istället njuta av det underbara med att vara sitt barn nära och försöka lägga alla "måsten" åt sidan. Som tur är så håller de här första faserna inte på så länge åt gången sen ska man kunna se förändring och utveckling.
Åhh..det är så spännande att se en ny liten människa växa upp och utvecklas!I "Att växa och upptäcka världen" står det såhär:

Under utvecklingsfaserna blir barnet mer klängigt och ändrar beteende under en tid,
för att sedan åter komma ur fasen med nya färdigheter

Ett barn genomgår sju utvecklingssprång under sitt första år. Dessa övergångar beror på biologiska utvecklingsprocesser i nervssystemet och framförallt i hjärnan. Det handlar alltså inte om rent fysisk tillväxt (ökad längd och vikt), utan mental utveckling. Varje utvecklingssprång föregås av en "klängperiod" då barnet blir kinkigare och kräver mer uppmärksamhet. Kanske känns det till och med som att barnet går tillbaka i utvecklingen och inte längre klarar sånt som gick bra någon vecka tidigare. Efter denna "klängperiod" ser man så nya beteenden växa fram och det verkar ibland som att barnet har lärt sig en hel rad nya saker som över en natt.

Det kinkiga beteendet som föregår de första sprången pågår kanske bara någon dag, men när barnet blir äldre och förändringarna mer komplexa så blir klängperioderna också längre, ibland upp till sex veckor långa. När man är mitt inne i en sådan period kan det vara skönt att veta vad som ligger bakom, och att kinkigheten faktiskt inte beror på att man är en usel förälder utan att barnet genomgår en stor förändring i sitt liv.

Klängperioderna (som oftast följs av ett riktigt soligt beteende) brukar komma vid följande tidpunkter i barnets liv. Om ditt barn är fött för tidigt eller sent, så ska du lägga till respektive dra av tid för det, den neurologiska utvecklingen räknas nämligen från befruktningstillfället.

4 veckor, 7-9 veckor, 11-12 veckor, 14-19 veckor, 22-26 veckor, 33-37 veckor & 41-46 veckor.


Babysitter & gunga

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 18:12:19 | I kategori: Shopping | 3 kommentarer


Jag har länge letat efter en babysitter till Ida men har inte hittat vad jag letat efter. Hade en tanke om att hitta en med både rörelse och musik eller leksaksbåge.
Men när jag fick nys om babygungorna visste jag direkt att det var en sån jag skulle ha.
Sagt och gjort, imorgon kommer den förmodligen hem till oss.

En babygunga och babysitter, allt i ett!
Dessutom utrustad med både vibration, musik, leksak samt gungfunktion.
Trots att det är fjolårets modell så gick den lös på en ordentlig slant så jag hoppas den är värd pengarna!
Allt för att få en fungerande vardag :)


Jag gör slut

Publicerat: 2012-03-04 Kl: 12:33:00 | I kategori: Träning/viktnedgång | 2 kommentarer


Imorgon ska jag göra slut med mitt bedrövliga förhållande till sötsaker.
Efter de senaste månadernas sockerätande är det nu dags att säga upp vår gemenskap för ett tag framöver, det är helt enkelt inget gynnsamt förhållande för min del nu när sommaren är på intågande och spåren av en graviditet påminner mig varje dag.
Nu ska gravidkilona bort!

Okej, i ärlighetensnamn vet vi alla att jag ej klarar ett sockerlöst liv, inte ens ett dygn, men en minskning kan ju vara på sin plats iaf och sen kanske jag kan komma igång med lite motion.

Det kör vi på!
Det är min älskade lilla ängel där på bilden. MIN MIN MIN vackra bebis! Ja, tänk att jag faktiskt är en mamma nu. Ibland slår det mig och allt känns plötsligt så himla overkligt, men samtidgt SÅ självklart. Att Ida är min helt fantastiska och underbara dotter som vi väntat på sååå länge och som jag älskar mer än jag tidigare trodde var möjligt ♥ Det är en helt otroligt överväldigande kärlek jag känner för det här underbarnet.


Syskonkärlek

Publicerat: 2012-03-03 Kl: 23:23:00 | I kategori: Ida 0-3 månader | 0 kommentarer


Ida vandrar från famn till famn, somnar på sin pappas bröst, vaknar hos sin mormor, blir hyllad till månen av både gammelmormor & gammelmorfar när hon bajsar ännu en blöja full.
Sitter nöjd hos moster och plirar med sina stora blå mot alla fantastiska lampor.

Stekarna

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 18:57:00 | I kategori: Ida 0-3 månader | 0 kommentarer


 


Plötsligt händer det!

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 07:47:00 | I kategori: Ida 0-3 månader | 0 kommentarer


Inatt var natten då Ida för första gången sov en hel natt. Jag trodde att vi hade månader av nattmatningar framför oss innan det ens skulle finnas möjlighet att de skulle hända.
Först ville hon inte somna igår och jag misstänkte att vi hade en riktigt strulig natt framför oss..
Så somnar lillgumman runt tolvtiden och sov ända till strax före sex.
Typiskt nog har jag dock vaknat av både oro & chock flera gånger..Kollat och lyssnat så hon verkligen andas.

Men nu vet jag också att detta inte betyder något och att det inte heller är en garanti för fortsatt nattsömn, utan att det förmodligen bara var en engångsgrej...men ändå, idag är jag en vaken och pigg mamma! :)

Vit & röd = rosa

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 19:44:11 | I kategori: Dagens outfit | 2 kommentarer


Både Mamma & Ida var idag klädd i rött & vitt.

 Moster anländer

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 07:43:28 | I kategori: Ida 0-3 månader | 1 kommentarer


Igår var det 1månadskontroll som stod på schemat och vi blev godkända.
Ida hade växt till hela 57 cm & blivit 5 kg tung. 5 kg mer kärlek, men så lätt att älska!
En sten släppte från min hjärta. Det är stunder som dessa det är obeskrivligt underbart att vara mamma för det finns ju såklart även mellan varven så jobbiga stunder att jag bara vill grina. Oron och maktlösheten är värst av dem alla.

Efter Bvc besöket tog vi en runda på stan. Ida fick träffa både moster & morbror och dessutom hade vi turen på vår sida och sprang på Emma.
Nu inväntar vi att Idas andra moster ska anlända till stan och spendera helgen med oss. ♥


RSS 2.0